Huaweis P-serie er i hovedsak myntet på privatbrukere med høyt mediekonsum og strenge krav til kamera. Da P20 Pro kom på denne tiden i fjor satte den en ny standard for mobilkamera. På høsten kom Mate 20 Pro som gikk enda litt lengre i innovasjon. Det er ventet at P30 og P30 Pro derfor skal gjøre enda større fremskritt innen mobilfoto assistert av kunstig intelligens.

Det er fremdeles tidlig i presentasjonen, men allerede er det klart at det er snakk om to modeller, P30 og P30 Pro. Så lang har vi sett at P30 Pro har fire kamera på baksiden, mens P30 har tre.

P30 Pro vil koste rundt 9700 kroner med 128 GB minne, og 11.800 kroner med 512 GB minne. P30 vil få en litt hyggeligere pris på rundt 7500 kroner. Telefonene er tilgjengelige nå.

P30 Pro har en skjerm som måler rett under 6,5 tommer diagonalt og et batteri på 4200 mAh, noe som er mye sammenlignet med konkurrentenes modeller. Skjermen går helt ut i kanten og til tross for å ha større skjerm er P30 smalere fysisk enn Iphone XR og XS Max.

I likhet med Mate 20 Pro har P30-modellene også fingerskanneren integrert i skjermen. Denne sensoren var ikke imponerende bra i Mate 20 Pro, men kombinert med 3D ansiktsgjenkjenning kan man låse opp telefonen både sikkert og raskt.

Telefonene er tilgjengelige for bestilling i norske butikker nå, men vil ifølge BGR vil ikke Huawei begynne levering i Europa før 5. april.

Kamera

P30 Pro har fått fire kamera på baksiden, ultra vidvinkel, vidvinkel og 5x telefoto. I tillegg har telefonen et eget ToF-kamera, som i praksis er et eget kamera som støtter de andre for å skape optiske dybdeeffekter. Dybdekameraet skal løse problemet alle mobilkamera har med å skape troverdige dybdeeffekter i portretter og andre bilder. Slike effekter er stort sett basert på programvare i mobiltelefoner, men Huawei ønsker nå å få gjort jobben optisk.

Ifølge Huawei skal man kunne zoome inn med inntil 50x uten å få dårlige bilder, men slike digitale og hybride zoom-varianter har tidligere ikke vært særlig imponerende.

Ifølge Huawei skal den nye bildebrikken i vidvinkelkameraet, som tar bilder i hele 40 megapiksler, slippe inn 40 prosent mer lys enn nærmeste konkurrent (som strengt tatt er deres egne telefoner). Maksimal ISO verdi er 409600 på P30 Pro. Til sammenligning har Canons proffkamera 102000 ISO. For folk flest betyr dette at dersom Huaweis påstand er rett, skal kameraet kunne ta bilder selv om det er for mørkt til å se noe med det blotte øye.

Som på Mate 20 Pro kan man ta makrobilder inntil 2,5 cm avstand.

Vidvinkel- og telefotokameraene har i tillegg optisk bildestabilisering som skal gi skarpere bilder i mørke og under bevegelse.

Som på de forrige modellene bruker også P30 Pro kunstig intelligens til å etterbehandle bildene som tas. I praksis tar telefonen en mengde bilder som analyseres og kombineres til ett resultat, noe Huawei kaller AI HDR+.

AI HDR+ er også tilstede i frontkameraene, som kan ta bilder med inntil 32 megapiksler størrelse.

Videoopptak kan også gjøres med både 5x og 10x zoom. Man kan til og med filme med to zoom-faktorer samtidig og få en sammensatt film som viser vidvinkel og nærbilde samtidig. Videomodulen bruker i tillegg til den optiske billedstabiliseringen en programvarebasert AI-styrt billedstabilisering. Ifølge Huawei skal dette gi like stabile bilder som et GoPro-kamera.

Ytelse

Egne AI-kjerner i prosessoren og de kraftigste mobilprosessorene på markedet er ikke nytt for Huawei. Men som ventet har de hentet ut enda høyere ytelse av systemet, angivelig rundt 50 prosent.

Batteriet på 4200 mAh er litt større enn på P20 Pro og det samme som i Mate 20 Pro. Batteritiden er 27 prosent lengre enn på P20 Pro, ifølge Huawei.

Ladehastigheten er den samme som på Mate 20 Pro, med 40 watt for kablet lading og 20 watt for trådløs lading. Og i likhet med Mate 20 Pro og Galaxy S10 kan P30 avgi strøm trådløst og lade opp annen elektronikk som kan lades magnetisk med Qi-standarden.

Funksjoner

Det er ikke så voldsomt store nyheter i funksjonaliteten på P30 Pro. Men man kan aktivere Google Assistant med å holde inn på-knappen og lage 3D-modeller av fysiske objekter med ToF-kameraet.

Huawei støtter også en del ganske nye standarder for nærfelts kommunikasjon. Blant annet kan man bruke telefonen som nøkkel til dører og biler som støtter de nødvendige trådløse standardene. En del nye Audi-modeller har blant annet støtte for dette, i tillegg til en del kinesiske biler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.