Tallet er et gjennomsnitt av databruken blant alle abonnementer på mobiltelefoni og mobilt bredbånd, og kommer fram i Nasjonal kommunikasjonsmyndighets (Nkom) statistikk for første halvår.

De tre gigabytene hver abonnent bruker i måneden er fortsatt et godt stykke bak nabolandene Danmark, Sverige og Finland. Finland har det klart største dataforbruket med over 16 gigabyte i måneden.

Statistikken viser også at omsetningen for mobiltjenester var på 10 milliarder kroner i årets første halvår, en økning på 216 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

– Over flere år har den andelen av inntektene fra mobiltelefoni som gjelder faste abonnementspriser, blitt større. Dette har sammenheng med overgangen til fastprisabonnement, der trafikk i form av minutter, meldinger og data er inkludert i den faste månedsprisen, skriver Nkom.

I første halvår 2017 var omsetningen for TV-abonnement nesten 4,7 milliarder kroner. Dette er en økning på over 316 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2016.(Vilkår)

Krangler med varaordfører om hyttekjøp
Bjørn Waatwik har brukt åtte år på rettssaker etter at han kjøpte hytte av varaordføreren.
01:09
Publisert: