Utenfor Telias butikk i Byporten ved Oslo S var det lang kø tirsdag ettermiddag. De som stod her i timevis ble blant de første i Norge som fikk kjøpe smarttelefonen OnePlus 6.

OnePlus ble etablert i 2013 av en gruppe utbrytere fra den kinesiske mobilprodusenten Oppo, og har fått en trofast tilhengerskare i store deler av verden. På fem og et halvt år har det vokst til et selskap med omsetning på 1,4 milliarder dollar.

I 2016 solgte OnePlus 2,5 millioner telefoner globalt. I India er de dobbelt så store innen premiumsegmentet som Apple og Samsung, ifølge analyseselskapet IDC.

– Det folk liker med våre telefoner er at de har svært høy ytelse og at vi lar brukerne være med og bestemme hvordan de skal fungere og hvilke funksjoner vi skal legge til. Vi er en motsetning til de store aktørene som dominerer markedet, sier Stefan Bonnevier, nordisk pressetalsmann for OnePlus.

I Norge er markedet i praksis delt på midten mellom Samsung og Apple. Huawei begynner å bygge seg opp som en utfordrer, men mer konkurranse trengs. OnePlus og Telia, som er eneforhandler foreløpig, håper deres gode omdømme internasjonalt skal kunne øke konkurransen i markedet for smarttelefoner i Norge.

– Elisa i Finland var vår første operatørpartner, i 2016. Etter at vi inngikk avtale med dem har vi blitt det mest solgte merket i deres kanaler hver eneste måned, sier Bonnevier.

Hverken Telia eller OnePlus vil si noe om ambisjonene for salg i Norge. De vil heller ikke si noe om hvor hardt de vil markedsføre telefonen.

OnePlus 6.
OnePlus 6. (Foto: Magnus Eidem)

OnePlus 6

Telefonen som nå lanseres i Norge heter OnePlus 6. OnePlus kommer ikke med mange modeller hvert år, men konsentrer seg om én telefon.

OnePlus 6 har på papiret en ytelse som ligger på høyde med de beste toppmodellene i markedet, men prisen er vesentlig lavere. Den dyreste varianten av OnePlus 6 koster 6799 kroner, drøyt 2000 kroner mindre enn nærmeste konkurrent med samme ytelse og lagringsplass.

Baksiden er dekket av herdet glass, samme som på forsiden.
Baksiden er dekket av herdet glass, samme som på forsiden. (Foto: Magnus Eidem)

Spesifikasjoner

OnePlus 6 har en skjerm på 6,28 tommer, Snapdragon 845 prosessor og Adreno 630 grafikkbrikke. I Norge får den 8 GB arbeidsminne og 128 GB eller 256 GB lagringskapasitet.

Det er to kameraer på baksiden, men det betyr ikke at man får optisk zoom. De to kameraene jobber sammen i stedet for hver for seg. Dette er samme konsept som Huawei bruker og det skal gi flere detaljer, raskere autofokus og høyere ytelse i mørke omgivelser. Lysfølsomheten er på f1.7 og oppløsningen på hovedkameraet er 16 megapiksler. Støttekameraet har 20 megapiksler. Hovedkameraet har også optisk bildestabilisering.

Frontkameraet er på 16 megapiksler.

DN har fått låne et testeksemplar av OnePlus 6 og vil komme med vår vurdering av utfordreren i løpet av kort tid.(Vilkår)

Kjører lastebil med verdens mest avanserte armprotese
Magnus Niska måtte amputere armen i 2003. I 2013 fikk han en avansert protese som kommuniserer med hjernen hans. Nå kjører han lastebil ved hjelp av en teknologi som gjerne forbindes med Robocop, Darth Vader eller andre science fiction-karakterer.
02:21
Publisert: