Telia melder at de fra nyttår kutter «fartsgrensen» for mobilt bredbånd for alle kunder som bruker deres mobilnett.

Telias egne kunder og kunder av Onecall, Chess og Mycall har i høst kunnet surfe på mobilen uten hastighetsbegrensninger i abonnementet, men fra nyttår vil også kunder hos andre operatører som leier tilgang til Telias nett får maksimal tilgjengelig fart til enhver tid.

–  Telia skal være en digital tilrettelegger i samfunnet, og vi tror ikke lenger det er riktig å differensiere på hastighet. Vi synes samtidig det er problematisk å fortelle at noen kunder kan få en bestemt hastighet mens andre får en annen når det egentlig er en rekke ulike faktorer som avgjør hvilken hastighet kunden til enhver tid får, sier markedsdirektør Svein Henning Kirkeng i Telia i en pressemelding.

Opplevd hastighet vil imidlertid være en faktor av dekning og antall brukere i nettet samt de begrensninger som eventuelt ligger i telefonens antenner.

Den høyeste hastigheten som er mulig å oppnå i Telias nett i dag er 100 mbits per sekund. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.