Mobilbetaling vokser i popularitet og tilbyderne av de forskjellige appene kjemper nå om å lansere de beste nye funksjonene først. DNBs Vipps har lansert fakturabetaling og Danske Bank og Nordea har gått sammen om Mobilepay for å vokse seg like store som Vipps.

Den andre norske Vipps-utfordreren, Mcash fra Sparebank 1, lanserer nå et nytt skjermtastatur for smarttelefoner med en egen betalingsknapp. Det betyr at man kan sende penger fra alle meldingsapper, selv om appene ikke har en egen tjeneste for betaling.

– Dette er vår viktigste lansering siden Sparebank 1 ble eier, sier Elisabeth Haug, administrerende direktør i Mcash i en pressemelding.

Sparebank 1 tror dette vil øke bruken av vennebetalinger og gi en langt bedre brukeropplevelse. 

– Vi flytter betaling dit hvor brukerne allerede har dialogen – uavhengig av hvilken app de bruker. Vennebetaling er blitt svært populært fordi det krever langt mindre enn å logge inn i nettbanken. Samtidig vet vi at dialogen mennesker imellom aldri starter i en betalingsapp, men snarere i sosiale apper som Messenger og Snapchat, sier Haug.

Må bytte tastatur

Både Iphone og Android-telefoner har mulighet for å bytte ut det originale skjermtastaturet med tredjeparts tastaturer. Bytter du til Mcash-tastaturet får du i tillegg til de vanlige funksjonene også en betalingsknapp. Mcash-tastaturet er ikke en egen app, men en funksjon i den vanlige Mcash-appen.

Slik vil det nye tastaturet se ut.
Slik vil det nye tastaturet se ut. (Foto: Mcash)

Samtidig betyr dette også at Sparebank 1 må konkurrere med både Apple, Google og spesialiserte tredjepartsprodusenter som Swiftkey og Nuance om det beste tastaturet. 

– Vi har ikke utviklet selve tastaturet selv, men bruker en ferdig tredjepartsløsning som inneholder all funksjonalitet unntatt selve betalingsmodulen. Det har vi naturlig nok håndtert selv med tanke på sikkerhet og personvern, sier Haug.

Ved første gangs bruk får man en advarsel om at et tredjeparts tastatur kan få tilgang til mange deler av informasjonen på telefonen.

– Det eneste vårt tastatur trenger tilgang til er kontaktlisten for å finne mottager av betalingen og internett for å sjekke dekning og gjennomføre transaksjonen. Det samme som Mcash-appen. Ellers henter vi ikke inn noe informasjon, sier Haug.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.