I dag ble det klart at Teliasonera bytter ut direktør for mobilmarkedet, Tero Kivisaari, med Sverker Hannerwall. Byttet kommer etter at Kivisaari over lang tid har vært anklaget for å ha opptrådt uetisk i forbindelse med selskapets satsning i Uzbekistan.

«Hans innblanding i Uzbekistan og Teliasoneras kritiserte investeringer her har gjort det umulig for Kivisaari å fortsette med den autoriteten som trengs for å lede et av selskapets største satsningsområder», skriver administrerende direktør Johan Dennelind i Teliasonera i en pressemelding.

Ikke etter selskapets standard
«Investeringene i Uzbekistan er ikke i tråd med de retningslinjene Teliasonera ønsker å stå for når vi driver forretninger. Problemene vi har hatt her kommer av at vi internt har vært for dårlige på kontroller, dette er noe vi jobber med å rette på», fortsetter Dennelind.

Teliasonera, som blant annet eier norske Netcom, gikk inn i Uzbekistan i 2007 gjennom en lisensavtale med partneren Takilant.

Nå etterforskes Takilant av svenske myndigheter for korrupsjon og bestikkelser.

Vil samarbeide
«Vi vil fortsette å samarbeide med svenske myndigheter om saken i Uzbekistan og håper å komme frem til en riktig og god avslutning på affæren», skriver Dennelind.

Ingen dom eller konklusjon fra svenske myndigheter foreligger.

Aksjekursen til selskapet ligger stabilt på Stockholmbørsen med en liten oppgang på 0,06 prosent.

Les også:
Høyner kursmålet på Telenor
Krevde at Nokia-sjefen frasa seg gigantutbetaling
- Dette er absolutt den verste abonnementstypen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.