Man merker det på gaten selv i utviklingsland i Afrika. Nesten alle i hele verden har tilgang til en mobiltelefon. GSM Association regner med at over tre milliarder av jordens befolkning nå har tilgang til mobiltelefon.

Data øker mest
Men selv om det skravles stadig mer i mobiltelefonen på alle verdens språk, er det datatrafikk som øker mest.

Stadig flere mobilbrukere logger seg på Internett og mobil datatrafikk dobles nå hvert år, skriver Nokia Siemens Networks i en pressemelding. Selskapet passerte nylig en halv milliard mobile databrukere globalt i sine nettverk.

Større enn samtale
Med den samme vekstraten forventer Nokia Siemens Networks at datatrafikk vil overgå samtaletrafikk innen 2011. De tror veksten først flater ut i 2013.

Selskaper som Nokia og Samsung har lenge sagt at innen få år vil det være flere av jordens internettbrukere som assosierer internett med mobiltelefonen enn med pc.

Nokia Siemens Networks står i dag for omtrent 40 prosent av verdens mobile datatrafikk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.