Verdens mobilsalg økte med seks prosent tredje kvartal, sammenlignet med andre kvartal, viser tall fra analyseselskapet iSuppli.

Nokia ligger fortsatt på en soleklar førsteplass med 111,7 millioner solgte telefoner mellom juli og september. Dermed har finnene økt salget med 10,8 prosent fra kvartalet før og sitter med en markedsandel på nesten 39,5 prosent, opp fra 37,9 forrige kvartal.

- Nokia tjener på den økende populariteten til multimedia- og businessorienterte applikasjoner for mobiltelefoner, sa analytiker Tina Teng i en rapport sist uke. Teng jobber for analyseselskapet iSuppli.

Taper terreng
Fullt så moro er det ikke å være amerikansk mobilprodusent for tiden. Til tross for at Motorola solgte fem prosent flere telefoner i september i år enn samme periode ifjor, fortsetter selskapet å tape markedsandeler, skriver Informationweek.com

I tillegg må Motorola se seg passert av Samsung i kampen om å være verdens nest største mobilprodusent, ifølge en analyse gjort av iSuppli.

Samsung økte salget med 14 prosent og solgte 42,6 millioner mobiltelefoner tredje kvartal. Dette gir koreanerne et helt nytt forsprang på 2,2 prosent til Motorola, som økte salget til 2,8 prosent og solgte 36,5 millioner mobiltelefoner.

Slett ledelse
Tidligere i år fikk Motorola-sjef Ed Zander sterke signaler fra aksjonærene om at han bør trekke seg på grunn av dalende resultater.

Les: Lavmål for Motorola

Les: Motorola-sjef i knipe

Første kvartal i år måtte Zander legge frem et driftsunderskudd for første gang siden 2002, og med dette har Motorolas markedsandeler sunket med flere prosent.

Tror på julehandelen
Analytiker Tina Teng i iSuppli tror likevel Motorola vil reise seg.

- Med sine nye produkter som kommer i løpet av høsten og julen, bør Motorola være i stand til å vokse videre gjennom fjerde kvartal, sa hun ifølge Informationweek.com.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.