- Den vil endre reglene for hvordan nyheter presenteres, sier Rubert Murdoch. Han eier News Corp, et av verdens største mediselskaper.

Murdoch er kjent for å gå kraftig ut mot nettmedier som han mener stjeler saker fra andre aviser. Det er LA Times som kom med nyheten vi her refererer til.

Den nye nettavisen skal skrive korte historier, og ledes av tabloidavisen The New York Post.

Egen app
Meningen er at avisen skal bli en landsomfattende amerikansk digital avis, som med det vil ta opp kampen mot USA Today og New York Times, to landsomfattende aviser Murdoch ikke eier.

- Vi vil ha unge menesker til å lese avisene, sier den 79 år gamle Murdoch.

Avisen skal komme som en app, og kun distribueres til bærbare enheter som smartmobiler og iPader.

Det var under News Corps kvartalpresentasjon nylig Murdoch fortalte om den nye avisen. Det er ikke klart når den skal komme ut, men det blir trolig i løpet av året. Det er heller ikke kjent hvor mye den vil koste.

Vil ha betalt
Både redaksjonene i New York Post og Dow Jones, som gir ut Wall Street Journal, skal bidra med saker, men kilder LA Times har pratet med, sier Murdoch er villig til på investere titall millioner kroner for en egen redaksjon.

I det siste har Murdoch satset hardt på å ta betalt for inhold via nettet. Wall Street Journal er en av ytterst få aviser i USA som øker i opplag - når man teller med betalingen for det egne nettabonennemtnet. Avisen har også et eget iPad-abonnement.

I sommer innførte også Murdocs britiske avis The Times en betalingsmur. Antallet lesere falt drastisk, men selskapet har ikke offentliggjort hvor mange som har betalt nettabonnement for Times.

Les også: Murdoch starter eksperiment (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.