Tesla-gründer Elon Musk og Facebook-gründer Mark Zuckerberg er to av verdens fremste ledere av teknologiselskaper.

Nå har de havnet i en åpen krangel på Twitter og Facebook om fremtidig teknologis innvirkning på våre liv, skriver CNBC.

For en drøy uke siden advarte Tesla-gründer Elon Musk om at kunstig intelligens utgjør en reell eksistensiell trussel for menneskeheten

Det er snart tre år siden Musk første gang delte sine bekymringer om kunstig intelligens, og i fjor uttalte Musk blant annet at roboter nærmest vil gjøre det umulig å få seg lønnet arbeid i fremtiden.

«Ganske uansvarlige»

Nå har tydeligvis Facebook-gründer Mark Zuckerberg gått lei av Musks «dommedagstanker».

På en live-diskusjon på Facebook nylig kalte Zuckerberg Musks uttalelser om kunstig intelligens for «ganske uansvarlige».

– I de neste fem til ti årene vil kunstig intelligens levere så mange forbedringer i livskvaliteten vår, skrev Zuckerberg blant annet.

Ifølge CNBC skrev han også:

– Hver gang jeg hører folk som sier at kunstig intelligens kommer til å skade folk i fremtiden tenker jeg, jaså, du vet, teknologi kan generelt alltid brukes til noe godt eller dårlig, og man må være forsiktig med hvordan du bygger det og man må være forsiktig med hva man lager og hvordan det skal brukes.

Ikke første gang

En twitter-bruker refererte til Zuckerbergs kommentarer, og Elon Musk var ikke sen om å svare;

– Jeg har snakket med Mark om dette. Hans forståelse av emnet er begrenset.

Det er for øvrig ikke første gang Musk og Zuckerberg har hatt en offentlig «disputt», skriver The Guardian.

I september i fjor skulle Musks selskap SpaceX sende opp en satellitt beregnet for Facebooks gratisprosjekt om å levere internettforbindelse til landlige deler i Afrika. Falcon 9-raketten eksploderte imidlertid.

Zuckerberg var ifølge The Guardian ikke glad etter hendelsen, og skrev følgende på sin Facebook-side: Akkurat mens jeg er her i Afrika er jeg svært skuffet over å høre at SpaceX' mislykkede oppskyting ødela vår satellitt som ville gitt internettilkobling til så mange gründere og alle andre rundt om i Afrika.(Vilkår)

Halodi Robotics
Robotics har laget prototyper på menneskeroboter. Målet er at robotoen Eve skal fungere som hjemmerobot og gjøre de aller fleste oppgavene mennesker kan, typ husarbeid.
02:10
Publisert:
Slo gjennom med mislykkede roboter
Simone Giertz lager mislykkede roboter. På Youtube har hun snart en halv million subscribers.
02:22
Publisert:
Sjekk trikset til denne Texas-roboten
Dette er teknomessen i Austin
01:52
Publisert: