For Apple har det vært en utrolig suksess å selge et produkt hvor man selv kontrollerer både programvare og maskinvare. Tidligere har dette funger bra også for Nokia.

Nå skal Google, som er hovedsponsor bak det åpne mobilsystemet Android, lage en egen telefon. Den får ikke navnet gPhone, men Nexus One og det er HTC som skal produsere telefonen for Google, skriver Wall Street Journal.

HTC er den største produsenten av Android-baserte telefoner i verden og selskapet har brukt betydelige midler på å hjelpe til med utviklingen av Android.

Ubekreftede bilder av Nexus One har dukket opp på nett, men ingenting er offentliggjort ennå. HTC har kodenavnet Passion/Bravo på telefonen.

Google kan ha flere motivasjoner for å gjøre dette valget. Det kan være en del av avtalen med HTC at de skal bestille en Android-telefon av dem som takk for hjelpen med operativsystemet. Men det kan også være for å se om varemerket deres er sterk nok til å bære dem inn i en helt ny industri. Apple har dessuten vist mulighetene som ligger i å kontrollere hele brukeropplevelsen. Google er imidlertid eksperter på programvare og tjenester, og det kan bli et sjokk for dem å prøve å selge telefoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.