Scott Forstall omtales av Wired.com som ”trollmannens lærling”. Han har jobbet i selskapet i 15 år, og var regnet som den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs' protegé. Men ett år etter "trollmannens" død er nå Forstall ferdig som sjef i Apple.

Forstall har ledet utviklingen av operativsystemet Ios for Ipad og Iphone, og har dermed vært en svært sentral skikkelse i selskapet.

Nektet å unnskylde
Ifølge Wall Street Journal kom oppsigelsen som en følge av at Forstall nektet å signere en unnskyldning for alle problemene med Apples nye kartapplikasjon. Apple byttet ved oppgraderingen til Ios 6 fra Googles karttjeneste til egne kart, som viste seg å inneholde mange feil. Dette førte til svært mye negativ omtale av selskapet, og ikke minst mange morsomme avisoverskrifter - på Apples bekostning.

Les også: Her er Apple virkelig på jordet

Men denne hendelsen trenger ikke å ha vært den eneste grunnen til oppsigelsen. Forstall skal ha vært lite populær blant de andre toppene i Apple, og ifølge Wired.com ville storheter som Jonathan Ive og Bob Mansfield sjelden gå i møter med ham uten at også toppsjef Tim Cook var tilstede. Forstall beskrives som en slags mini-Steve Jobs, med svært mange talenter, men også en personlighet som mange ikke taklet.

Etter hans avgang får Ive, Mansfiled, samt Eddy Cue og Craig Federighi utvidede roller.

Rådyrt halvår
Forstall får følge ut døren av John Browett, som har vært sjef for Apples butikkdel i bare seks måneder. Han skal aldri helt ha funnet sin plass i selskapet, og kutt av stillinger og arbeidstimer for en del ansatte skal ha gått for langt.

Browett skal ifølge Cnet News.com ha fått en kompensasjonspakke på 61 millioner dollar da han sluttet i den britiske elektronikkjeden Dixon for å begynne i Apple. Det tilsvarer 350 millioner kroner, så de seks månedene må sies å ha vært dyre.

Les også: Google Kart tilbake på Iphone

Slik lages en god karttjeneste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.