OBS: Netcom friskmeldte nettet klokken 13:30, etter omtrent 7 timer.

Mobilkunder av Netcom over hele landet har i dag problemer med nettet. Feilen oppsto litt før klokken 07:00, forklarer kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus.

- Vi har hatt det samme problemet siden da. Det er enkelte kunder som opplever problemer, og dette er spredt utover landet og ikke konsekvent, sier han til Dagensit.no.

Netcom anslår at det klokken halv elleve i dag var rundt 25 prosent av trafikken som var rammet, både tale og sms. Mye tyder på at det kan hjelpe å prøve igjen hvis nettet svikter.

- Selv måtte jeg skru av og på telefonen tre ganger for å få dekning i dag, skriver en Twitter-bruker.

- Har fått tilbake dekningen nå. Skru på og av flymodus, melder en annen.

Netcom har rundt 1,2 millioner kunder, men også Chess benytter Netcoms nett og er berørt, opplyser NRK.no. Tele2 leier også kapasitet av Netcom, men hevder på Facebook at de ikke er rammet. Kundene deres melder imidlertid om samme typen feil som hos Netcom. Tele2 har over en halv million kunder.

Leter
At feilen er spredt utover hele landet leder mistanken mot sentrale systemer, men feilen er ennå ikke identifisert.

- Finnes det backupløsnigner for disse systemene?

- Det er backup på de aller fleste systemer, men kan være feil som gjør at det ikke slår inn, og at det ikke hjelper. Det kan også ta noe tid og man skal være sikker på hva feilen skyldes, sier Vederhus, som sier selskapet jobber utifra flere teorier.

Problemene kommer dagen før Post- og teletilsynet skal levere sin rapport til Samferdselsdepartementet om problemene som rammet mobilnettene i fjor og etter stormen Dagmar.

- Hvor dårlig passer det å få slike problemer nå?

- Det passer aldri å ikke levere dekning til kundene. Med flommen og Dagmar friskt i minnet er dette en påminnelse om hvor viktig det kontinuerlige arbeidet for å finne feil før de oppstår er, sier Vederhus.

Netcom melder litt før klokken 11:00 at de foreløpig ikke kan gi noe tidspunkt for når feilen vil være rettet.

Les også: Dagmar slo ut telenettet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.