Netflix legger frem resultatene for tredje kvartal etter at de amerikanske børsene stengte sent tirsdag kveld.

Resultatet endte på 3,10 dollar per aksje, og en omsetning på 7,93 milliarder dollar. Det er mye bedre enn ekspertene hadde ventet på forhånd. Et snitt av analytikerne hadde på forhånd anslått et resultat på 2,18 dollar per aksje. Samme kvartal i fjor som endte med et resultat på 3,19 dollar per aksje.

Analytikerne anslo på forhånd en omsetning på 7,85 milliarder dollar for kvartalet. Netflix hadde i samme kvartal 2021 en omsetning på 7,48 milliarder dollar.

Bakrus etter pandemien

Netflix var blant de store vinnerne under pandemien, da lockdown gjorde at store deler av verden satt inne og så på film og serier. Aksjekursen nesten doblet seg raskt og kom opp i nesten 700 dollar per aksje.

Men det siste året har Netflix-aksjen kollapset til nivåer langt under der den lå før pandemien. Tirsdag falt aksjen et par prosent, til rundt 240 dollar per aksje, før den umiddelbart i etterhandelen ble omsatt for over 276 dollar.

Volum vs. lønnsomhet

Markedet har de siste årene vært mest opptatt av antallet abonnenter, og mindre opptatt av lønnsomhet. I sist kvartal fikk Netflix 2,41 millioner nye betalende abonnenter, noe som var bedre enn ventet, og trenden med færre abonnenter fra første og andre kvartal er snudd.

Men markedet er blitt mer opptatt av lønnsomme abonnenter, ikke bare volum, og selskapet har tross fallende abonnenttall de siste kvartalene levert bedre resultater enn ventet.

Men Netflix er på jakt etter nye inntektsmuligheter, og det er ventet at selskapet alt neste måned kommer med et delvis reklamefinansiert abonnement som blir billigere enn standardabonnementet. Det er også snakk om et dyrere premiumabonnement med større utvalg og premierer.

De knallsterke resultatene i sist kvartal, nesten én dollar per aksje bedre enn ventet av en omsetning marginalt høyere enn samme kvartal i fjor, viser at lønnsomheten er på vei opp.

Netflix har nå levert fem kvartaler på rad med positive resultater, og samtidig slått analytikernes anslag i samtlige av disse kvartalene. I fire av de fem siste kvaralene har Netflix et resultat per aksje på over tre dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.