I 2007 klaget Opera Software Microsoft inn for EU-kommisjonen. De krevde da at Microsoft måtte gjøre det enklere for Windows-brukere å skaffe seg en annen nettleser enn Microsofts egen Internet Explorer.

I dag åpnet Microsoft nettsiden browserchoice.eu. Nettsiden er veldig enkel og inneholder en oversikt over et dusin nettlesere. Med et enkelt klikk kan man få installert den nettleseren man selv ønsker.

Norske Operas egen nettleser ligger blant de første i oversikten.

En del av forliket mellom EU og Microsoft gjør at Microsoft må sende alle Windows-brukere innom denne siden, så de blir gjort oppmerksomme på sine valg. Selv om man ikke må skifte nettleser håper Opera Software på at dette vil hjelpe dem med å ta markedsandeler.

– Dagen i dag er en seiersdag for nettet og de mange fordelene som kommer med å kunne gjøre egne valg. Å kunne velge nettleser er en milepæl i utviklingen til nettet, for nettbrukere, utviklere og alle som har interesse av at nettet forblir en sunn plattform for innovasjon, informasjon og kommunikasjon, sier teknologidirektør Håkon Wium Lie i Opera Software i en pressemelding.

Det samme innholdet som vises på browserchoice.eu vil også komme opp som et eget skjermbilde når man setter opp Windows på en pc. Dermed kan brukeren komme i gang med den nettleseren han selv ønsker uten å gå via Internet Explorer.

Les også om hvordan Microsoft bruker sine erf#229er fra retten mot andre: Microsofts geriljakrig

Les mer om Operas seier over Microsoft: Opera tvinger Microsoft i kne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.