Det er et av verdens eldste auksjonshus, Sotheby's, som selv kunngjør nyheten om at kryptovaluta for første gang blir et gyldig betalingsmiddel hos auksjonshuset. Det starter med den britiske gatekunstneren Banksys maleri «Love is in the Air» neste uke.

Nysatsingen skjer i partnerskap med den amerikanske valutabørsen Coinbase. Det vil gjøre det mulig for auksjonsvinneren å betale for verket enten i bitcoin eller ethereum.

Har valgt ut kryptobørser

Det er en forutsetning at betalingen skjer fra en godkjent kryptobørs og Sotheby’s nevner disse som eksempler: Coinbase, Coinbase Custody Trust, Fidelity Digital Assets Services, Gemini eller Paxos.

Auksjonshuset Sotheby & Co. med base i London er et av verdens største, med filialer over hele verden. Det ble grunnlagt i 1744 av Samuel Baker og utvidet av hans nevø og etterfølger John Sotheby.

En representant for auksjonshuset sier at man ønsker å utvide kundekretsen gjennom å satse på kryptovalutabetalinger.

Mer sømløse betalingsalternativer

– Med den økende adopsjonen av digital kunst og NFT, kombinert med vårt økte fokus på digital innovasjon, har vi sett en økende appetitt blant samlere for mer sømløse betalingsalternativer når vi gjør forretninger med Sotheby's, sier Stefan Pepe, teknologidirektør i Sotheby's til Business Insider.

Kryptosfæren er invadert av Non-Fungible Tokens, men hva er nå det?
Non-Fungible Tokens har blitt det nyeste innen krypto for dem som er ute etter rask avkastning på investeringene. Men hva er NFT-er, og hvordan fungerer de? Bloomberg viser deg den nye kunstformen som har invadert kryptosfæren.
02:27
Publisert:

En NFT er en unik digital eiendel, står for Non-fungible token og representerer et bredt spekter av digitale og immaterielle eiendeler.

«Love is in the Air» fra 2005 er et av de sentrale og mest kjente verkene til Banksy, også kjent som «verdens mest berømte gatekunstner» og som har valgt å være anonym. Versjonen av motivet som auksjoneres hos Sotheby’s neste uke er et oljemaleri. Bildet er estimert av Sotheby's til mellom tre og fem millioner amerikanske dollar og kommer fra en privat nordamerikansk samling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.