Med unntak for en latterlig lav batteritid på knappe 200 bilder i kaldt vær, fungerte Nikons vanntette systemkamera prikkfritt i testperioden. At bildekvaliteten også er bra er absolutt ingen ulempe. Derfor nøler jeg ikke med å anbefale AW1 til alle som trenger et robust kamera med ekstreme egenskaper.

Det lille systemkameraet er basert på Nikons kompakte systemkamera kalt J3, og bruker den samme 14 megapiksler bildebrikken og bildeprosessor.

Men AW1 skiller seg kraftig fra J3 og andre systemkameraer, ved at det er vanntett til 15 meters dyp, egnet til fotografering i minus 10 grader og tåler fall fra 2 meter. Man kan velge mellom to objektiver som også er vanntette. Den medfølgende 30-75mm zoomen, og en vanntett utgave av Nikkor 1 10mm f2,8. Som tilsvarer 27mm vidvinkel.

Man kan selvsagt bruke alle andre Nikkor 1 objektiver, men foreløpig er det bare disse to som er vanntette.

Lynraskt og robust

Kameraet er ikke bare vanntett, det har også dybdemåler og høydemåler som sammen med GPS, registrerer all bildedata slik at man ikke bare vet hvor bildene ble tatt, men også hvor dypt eller høyt det var.

Det eneste minuset jeg fant etter en tids bruk, er at knappene på baksiden er for små når man har hansker på. For det er nemlig enkelt å bruke. En innebygget gyrosensor registrerer kameraets helning, slik at man kan trykke inn knappen ved siden av det gummierte tommelgrepet bak, og vippe kameraet horisontalt for å endre opptaksfunksjon.

Det lille Nikon-kameraet er som J3 og V2, raskere enn de fleste speilreflekser for proffer, som Nikon D4 og Canon EOS 1D X. Kameraet kan nemlig ta bildeserier på 15 bilder/s, med autofokus og spille av filmsekvenser i sakte film, tatt med 60 bilder/s i slow motion film.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten er også solid og leverer god oppløsning, opp til 1600 ISO, hvor bildestøy knapt er et tema. Fargegjengivelsen er jevnt over god og bildedynamikken over snittet for et kamera med relativt liten bildebrikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.