Det kan gå ut over bredbåndsdekningen i Bygde-Norge.

Etter overgangen fra analoge til digitale TV-sendinger, ble frekvenser som kan benyttes til høyfrekvent bredbånd i områder der det ikke er mulig å strekke fiberkabler, frigjort. Justisdepartementet krever nå at det settes av plass til nødnettet, skriver Nationen.

I et høringsnotat skriver Justisdepartementet at de anmoder om at Samferdselsdepartementet før utlysing vurderer direktetildeling av deler av 800-MHz-frekvensene i lys av nødetatenes framtidige behov for mobil bredbåndsdekning.

Dette er generalsekretær Per Morten Hoff i bransjeorganisasjonen IKT-Norge skeptisk til. Han mener distriktene kan ende opp med svarteper i slaget om bredbånd.

– Det politiske klimaet etter 22. juli kan ha endret seg slik at sjansen for nødnettet har økt. Jeg er redd det vil gå ut over dekningsgraden, eller føre til forsinket tilbud i distriktene, sier Hoff til avisa.

Også statssekretær Lars Erik Bartnes (Sp) i Samferdselsdepartementet er skeptisk til at nødnettet kan bli prioritert framfor bredbåndsdekning.

– Vi er skeptiske til alle forslag som hindrer oss i å bruke denne unike muligheten til å oppnå stor bredbåndskapasitet for innbyggere i hele landet, sier Bartnes. Det er Samferdselsdepartementet som forvalter de ettertraktede frekvensressursene.

Allerede i 2009 avgjorde regjeringen at frekvensene skulle benyttes til mobilt bredbånd. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.