Entydige lekkasjer peker i retning av at Nokia i slutten av februar vil gjøre det mange har anbefalt dem de siste årene - å lansere en telefon basert på verdens desidert største plattform for smarttelefoner, Android.

Lanseringen ventes å komme under en pressekonferanse på Mobile World Congress i Barcelona, 24. februar.

Tilpasset versjon
Flere rykter peker i retning av at Nokia og Microsoft vil lage en tilpasset Android-versjon som bare kan kjøre apper og tjenester som er forhåndsgodkjent.

Nå har en vietnamesisk nettbutikk lagt ut telefonen - med kodenavn Nokia Normandy - ved en feiltakelse. Prisen var satt til 110 amerikanske dollar, eller omtrent 670 norske kroner, skriver CNet.

Dersom prisen er reell tyder det på at Nokia vil utnytte de hurtigvoksende vekstmarkedene i Asia og Sør-Amerika med sin Android-satsning.

Lang vei opp
Nokia har på få år gått fra å være verdens ledende mobilprodusent til å være en marginal smarttelefonprodusent.

Et strategisk partnerskap med Microsoft skulle sikre suksess for både Windows Phone og Nokia, men selv om Nokia er den eneste Windows Phone-partneren som selger telefoner i et betydelig volum, kan ikke Windows-satsningen kalles noen suksess.

Les også:
Telenor-datter utvider i India
E-bøker for første gang på Mammutsalg
Sony Xperia Z1 Compact: Krympet kraftplugg
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.