Nokias mangeårige produktsjef Anssi Vanjoki melder at han har sagt opp sin stilling i Nokia. Vanjoki har imidlertid seks måneders oppsigelsestid og akter å sitte ut denne.

I en pressemelding sier Vanjoki at det er på tide å prøve noe nytt, men at han vil gjøre sitt beste for Nokia til siste arbeidsdag.

Nyheten følger i kjøvannet av forrige ukes nyhet om at konsernsjefen i Nokia blir byttet ut. Olli-Pekka Kallasvuo har skapt elendige resultater for Nokia aksjonærer i sin tid ved roret. I stedet kommer en tidligere Microsoft-sjef Stephen Elop inn som konsernsjef.

Elop har en historikk som tilsier at han er dyktig på snuoperasjoner.

Les også: Må gjenoppfinne Nokia

Anssi Vanjoki har vært med i Nokia-ledelsen siden GSM-eventyret startet. Han har hatt mange roller, men alltid innenfor produktutvikling.

Vanjoki er en av de personene i verden som kanskje mest har påvirket hvordan mobiltelefoner og bruken av disse har utviklet seg gjennom årene.

Etter at Nokias salg har blitt halvert på litt over et år er det imidlertid ikke så rart at det blir gjort endringer i ledelsen.

Denne uken avholder Nokia sitt årlige presse- og analytikerseminar Nokia World i London. Foruten nye produkter ventes det også å bli presentert en helt ny strategi for selskapet der.

Mer om Nokia:
Er han Nokias redningsmann?
Nokia vil slå tilbake (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.