Etter å ha falt syv prosent på Wall Street mandag, fortsatte Facebook børsfallet tirsdag, og aksjen endte ned 2,56 prosent. Samlet er verdier for 60 milliarder dollar, som tilsvarer 464 milliarder kroner, barbert vekk fra nettgigantens markedsverdi etter to dager med børsras, ifølge Bloomberg News.

Nordea har nå bestemt at dens avdeling for bærekraftige investeringer ikke lenger får kjøpe Facebook-aksjer, skriver avdelingsleder Sasja Beslik på Twitter.

I hardt vær

New York Times og The Observer avdekket i helgen at selskapet SCL og dets datterselskap Cambridge Analytica har misbrukt data om det sosiale mediets brukere uten Facebooks tillatelse.

Ifølge New York Times og britiske Observer stjal Cambridge Analytica opplysninger fra 50 millioner Facebook-profiler for å utarbeide en programvare som kunne forutsi og påvirke velgernes valg. Resultatene ble solgt til Trumps valgkamp, ifølge avisene.

Det amerikanske tilsynet for forbrukervern og konkurranse, FTC, setter nå i gang en etterforskning av Facebook. Hvis det finner at selskapet har brutt retningslinjene, kan det ilegges dagbøter på tusenvis av dollar per bruker.

Facebook kan få norsk skattesjokk

Sist uke ble det også kjent at Google og Facebook kan bli nødt til å betale over 150 millioner kroner i norsk digitalskatt om EUs nye regler vedtas denne uken og blir importert til Norge. Ifølge den britiske finansavisen Financial Times foreslår EU å legge skattesatsen på tre prosent på lokale reklameinntekter for selskaper som Google og Facebook.

Legges estimatene fra GroupM til grunn, vil Google og Facebook være nødt til å punge ut til sammen 174 millioner kroner bare i Norge om det nye forslaget blir enstemmig vedtatt av EUs 28 medlemsland.(Vilkår)

Meretes Utvalgte: Mye Chablis for pengene
Strålende vin å nyte til litt skalldyr i solveggen nå tidlig på våren.
00:55
Publisert: