Siden fredag har det såkalte WannaCry-viruset herjet verdens datamaskiner. Viruset låser filene på ofrenes maskiner og krever løsepenger for nøkkelen til å dekryptere dem. 

Nå har sikkerhetsfolk funnet kode i det nye viruset som ligner det som ble brukt i et massivt angrep på Sony i 2014, skriver LATimes.com. 

Sony-angrepet antas å ha blitt gjennomført av eller på oppdrag fra Nord-Korea, og forårsaket svært stor skade på selskapet. Programkoden som nå er funnet minner om som ble brukt i Sony-angrepet. 

Lazarus

Sony-angrepet antas å være gjennomført av hackergruppen Lazarus Group, men det er for tidlig å si med sikkerhet om det er samme gruppe som står bak det globale angrepet, mener flere som har studert saken. 

– Vi tror dette kan være nøkkelen til å løse noen av gåtene rundt dette angrepet, skriver det Moskva-baserte sikkerhetsselskapet Kaspersky Labs. 

Flere hundretusener maskiner er blitt infisert av viruset, men spredningen ser ut til å være kraftig redusert. 

 – Selv om disse funnene ikke indikerer en definitiv kobling mellom Lazarus og WannaCry, mener vi at sammenhengen er tilstrekkelig sterk til at det må undersøkes videre, skriver sikkerhetsselskapet Symantec i en analyse, skriver LATimes.com. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.