Norge havner i år, som i fjor, på en tiendeplass i rangeringen over hvilke land som er flinkest til å ta i bruk IKT (informasjons- og kommunikasjonsteknologi). Dette går frem av den årlige rapporten Global Information Technology Report, som er utført av World Economic Forum og det franske universitetet INSEAD, på oppdrag fra it-selskapet Cisco.

Danmark og Sverige er best i verden, med henholdsvis 1. og 2. plass. Finland kommer på en 6. plass og USA på en 4. plass.

- At Norge henger etter våre nordiske kolleger er ingen overraskelse, men vi bør likevel tilstrebe å tette dette gapet i årene som kommer, sier Cisco-sjef Jørgen Myrland i en pressemelding.

En EU-undersøkelse publisert tidligere i år, viser at Norge heller ikke hevder seg som innovasjonsland, og havner så langt ned som 20. plass på rangeringen av de mest innovative:

Les også: Norge på jumboplass

Bedriftene er for lite fleksible
Cisco viser til en fersk undersøkelse fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet som viser at staten er kommet for kort i å legge til rette for fleksible arbeidsformer.
- Denne fleksibiliteten er svært viktig for vår evne til hevde oss i et globalt og konkurranseutsatt marked, sier Myrland. Han påpeker at både offentlige og private norske virksomheter må bli flinkere til å tilby ansatte fleksible arbeidsforhold.

Sveits og USA klatrer henholdsvis to og tre plasser opp på listen, til tredje og fjerdeplass. Korea klatrer hele ti plasser opp, og legger seg dermed på en niendeplass - like foran Norge.

Her er de 10 beste landene:

  1. Danmark
  2. Sverige
  3. Sveits
  4. USA
  5. Singapore
  6. Finland
  7. Nederland
  8. Island
  9. Korea
  10. Norge

Les også: Norden drar inn 135 mrd. kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.