I en melding grytidlig tirsdag morgen skriver Google at Google Pay blir lansert i Norge.

Appen gjør det mulig for brukeren å organisere kreditt- og debetkort i sin Google-konto og gjør at du kan betale med mobilen i butikker som tillater kontaktløs betaling.

Disse bankene har Google Pay

Norge blir det 25. landet i verden hvor man kan bruke Google Pay.

Google har inngått partnerskap med bankene Nordea, Sparebank Sør, Monobank, Storebrand Bank og Revolut. Sistnevnte fungerer bare for Mastercard. Nordea inngikk i juni også samarbeid med Apple for selskapets betalingsløsning for personer med Iphone.

– Fra og med i dag kan brukere koble sine kreditt- og debetkort fra de bankene vi har et samarbeid med til Google Pay én gang, for å utføre trygge, raske og smidige betalinger i flere millioner steder i Norge og rundt i verden, sier Googles ansvarlige for kommersielle partnerskap, Florence Diss, i pressemeldingen.

Slik fungerer den

Last ned Google Pay-appen og legg til ditt kreditt- eller debetkort fra en av de støttede bankene. Når det er gjort kan du ganske enkelt handle ved å aktivere skjermen og holde telefonen din inntil en betalingsterminal som har kontaktløs betaling.

Ved kjøp over 200 kroner må telefonen låses opp.

Kortnummeret til betalingskortet som er lagt inn i appen blir hverken lagret på mobilen eller delt med butikken.

DNB ikke med

I juni overrasket Apple nordmenn med løsningen Apple Pay der personer med Iphone kunne betale med mobilen i butikken. Også Apple har kun inngått samarbeid med et knippe utvalgte banker: Nordea, Santander og Sbanken.

Norges største bank, DNB, har hverken inngått betalingssamarbeid med Apple eller Google. DNB og Sparebank 1-gruppen har valgt å satse på Vipps, men Vipps får ikke bruke Apples NFC-teknologi på deres telefoner. NFC står for nærfeltskommunikasjon og er teknologien som brukes til kontaktløs betaling.

Bruker token

Betalinger gjennom Google Play gjennomføres ved hjelp av et virtuelt kortnummer som kalles en token, som er helt unik for din telefon. Dette ekstra laget av sikkerhet skal gjøre at kortopplysninger ikke blir brukt eller stjålet av andre parter.

– 89 prosent av norske forbrukere bruker allerede mobile enheter til betalinger og digitale banktjenester. Betaler du med Visa-kortet ditt i Google Pay kan du være trygg på at dine kortdata er sikre, og at betalingene går raskere og enklere, sier Norges-sjef i Visa, Jens Nes, i en pressemelding. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-Den største elbilnyheten akkurat nå
02:08
Publisert: