– Politiets jobb er på samme måte som ved annen alvorlig kriminalitet å få kartlagt den straffbare handlingen best mulig, med sikte på å straffeforfølge de som står bak, sier politiadvokat Knut Jostein Sætnan i Kripos i en pressemelding.

Det er så langt ikke kjent hvem som står bak angrepet mot Hydro.

PST-sjef Benedicte Bjørnland sier til NTB at det så langt ikke er noe som tyder på at det er noen statlig aktør som står bak dataangrepet mot Hydro. Av den grunn er det Kripos og ikke PST som tar hånd om etterforskningen.

– Enn så lenge er vurderingen at dette er en sak for Kripos, men vi har jo tett daglig kontakt med både Kripos, E-tjenesten og NSM, sier Bjørnland til NTB.

I et møte med Hydro tirsdag fikk Kripos oversikt over situasjonen og skadeomfanget, og de vil videre gå gjennom sikret materiale, heter det i pressemeldingen.

Arbeidet innebærer også å få informasjon og oversikt over andre tilfeller hvor det samme utpressingsviruset er brukt. Men det er så langt ikke kjent om flere har vært rammet av dette i Norge, ifølge Kripos.

Etterforskningen vil derfor også gå ut på å innhente informasjon fra andre land, i tillegg til å hente erfaring fra andre lignende dataangrep i utlandet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Strålende hvit bordeaux fra Montesquieus slott
02:20
Publisert: