Selskapet One2Touch, med Bård Eker og Rune Rinnan som eiere, har utviklet et tastatur som skal gjøre det lettere å skrive lengre tekster på smarttelefoner.

Les mer om det trådløse tastaturet som ikke må lades her: Norsk tastatur vil gjøre mobilen til en ekstra-pc

Nå har selskapet lykkes i å hanke inn en stor japansk distributør på kundelisten, og kan skrive opp 14 millioner kroner i inntekter, ifølge Finansavisen.

- Dette er et gjennombrudd. Elecom er Japans største distributør av mobiltelefontilbehør. Selskapet betaler én million dollar for eksklusiv rett til å selge våre produkter i Asia. De forplikter seg til å kjøpe 50.000 enheter for 30 dollar stykket, og må kjøpe ytterligere 70.000 til samme pris for å beholde eksklusiviteten det første året, sier Rune Rinnan til Finansavisen.

Avtalen inneholder også klausuler om utvikling av tastaturet til bruk med ulike nettbrett også, men foreløpig er det bare tilgjengelig for smarttelefoner.

- Det er mange konkurrenter i dette markedet, men Elecom har valgt One2Touch basert på pris, kvalitet og design. Dette er et eksempel på at det går an å nå fram med norsk teknologi i det råeste markedet som finnes, sier Rinnan.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.