Gründerne, som alle er i 20-årene, har lykkes med å lansere billeddelingstjenesten Gobi og derfor fått permisjon fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) for å realisere gründerdrømmen. Appen har allerede 70.000 brukere, Team Gobi har ti ansatte og kontorer i Oslo, Silicon Valley, London og Lund i Sverige.
Selskapet verdsettes til 124 millioner kroner i forbindelse med en utvidelse av aksjekapitalen. Gobi-eierne har hentet fire millioner kroner som skal brukes til å spre appen internasjonalt.
– Med dette nye sosiale mediet har vi introdusert en ny måte å kommunisere på, ved å la brukerne sende snaps i felles bildestrømmer, sier Lande.
Blant de nye investorene er skipsrederen Johan Odvar Odfjell, som eide rederiet Jo Tankers. Fra før er familien til fiskegründer og Salmar-eier Gustav Witzøe og langrennsløper Petter Northug på eiersiden.
Problemløsende produkt
Gobi er på det amerikanske nettstedet The Huffington Post omtalt som «one of Norway’s hottest start-ups» og blir beskrevet som en troverdig konkurrent til Snapchat for alle som vil sende bilder og videoer i større grupper.
– Vi ser at vi har greid å skape et produkt som løser mange av problemene både private og offentlige personer har i de vanligste sosiale mediene i dag, sier gründer og daglig leder Kristoffer Lande.
– Man vil kommunisere kjapt og enkelt, med få steg. Markedet beveger seg i en retning der interaktivt og engasjerende innhold står sentralt, legger 22-åringen til.
Aksjer til 100 mill.
Gründerne kontrollerer selv aksjer til en verdi av rundt 100 millioner kroner. De fem gründerne er:
- Daglig leder Kristoffer Lande (22) fra Trondheim.
- Android-utvikler Kristian Rekstad (21) fra Trondheim.
- IOS-utvikler Morten Stulen (22) fra Arendal.
- Teknologiansvarlig Lars Erik Fagernæs (22) fra Oslo.
- Finansdirektør Andreas Øgaard (23) fra Moss.
Kjolevalg
Selskapets nye satsingsområde er såkalte interactive stickers. Det betyr at man kan legge linker eller forskjellige avstemninger på bildene sine.
Gründerne mener dette vil være banebrytende fordi brukerne på denne måten kan engasjere hverandre på en helt annen måte og enkelt få reaksjoner på det man lurer på.
– Eksempelvis kan brukerne dele en link til bloggen sin, en Youtube-video eller spørre gruppen om hvilken kjole man skal velge, sier teknologiansvarlig Lars Erik Fagernæs i Gobi.
– Vi ser ofte at folk spør hverandre om meninger på appen, men også at de vil dele eksterne linker eller få andre til å følge sin Gobi-gruppe. Dette løser Gobi ved at vi lar dem gjøre dette med ett enkelt steg. De interaktive klistremerkene plasseres oppå snappene, og så er det bare for andre å trykke på dem, legger han til.
Vil gjøre det enklest mulig
Det er allerede lastet ned over 40 millioner bilder og videoer gjennom appen, og selskapet får mellom 3000 og 7000 nye brukere i måneden. Daglig leder Kristoffer Lande mener «interactive stickers»-nyvinningen kommer til å skaffe selskapet langt flere brukere. Han legger ikke skjul på hvem som er konkurrentene.
– «Interactive stickers» løfter brukeropplevelsen og differensierer oss i konkurransen mot giganter som Snapchat og Facebook, sier Lande.
– Gobi vil alltid gjøre det så enkelt som mulig for brukerne våre, og her skiller vi oss ut ved at vi tenker annerledes og kan bevege oss raskt. All utvikling skjer «in-house», og ny funksjonalitet kan rulles ut innen en måned fra ideen først kommer på bordet, legger han til.
Selskapet har ikke brukt finansielle rådgivere i kapitalinnhentingen, men bruker advokatfirmaet DLA Piper som juridisk rådgiver.
Hør DNs podkast, Finansredaksjonens episode om Snapchat:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.