Et virtuelt bankkort på mobiltelefonen er klart til bruk i høst, skriver Dagens Næringsliv.

Telenor og DNB vil i løpet av få måneder tilby det virtuelle betalingskortet, kalt Valyou, til sine kunder.

Ved hjelp av den nye mobilappen kan kjøp i butikker og kiosker på inntil 200 kroner betales ved å åpne appen og gjøre en håndbevegelse.

For kjøp over 200 kroner må kunden i tillegg taste en kode, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har testet mobilkortet i et pilotprosjekt med 200 kunder, og de fleste mener at dette er fremtiden. Det viktigste for dem er at betalingen er enkel og sikker, sier Viktoria Erngard, forretningsutvikler i Telenor.

Snart historie

Erngard mener det klassiske bankkortet kan være historie om noen år.

– Innen 2020 er det flere som betaler med mobilen enn med vanlig bankkort, tror hun.

Men teknologien har foreløpig en del begrensninger: Mobilkortet er forbeholdt de av 3,2 millioner Telenor-kunder som også er blant 1,8 millioner DNB-kunder med Visa-kort. Den trådløse teknologien, kalt NFC (near field communication), er installert på nye smarttelefoner fra blant andre Samsung, HTC, Nokia og Sony – men ikke på Apples Iphone. Og kun relativt nye betalingsterminaler støtter NFC-teknologi.

– Det er flere faktorer som avgjør utbredelsen av det virtuelle kortet. Først vil vi få med flere banker og mobiloperatører. Så må flere smarttelefoner støtte NFC-teknologien, blant annet gjenstår det å se om nye Apple-telefoner kobler seg på. Til slutt må flere ta i bruk nye betalingsterminaler som støtter teknologien, sier Erngard til Dagens Næringsliv.

Les også: I år tar mobilen regningen



Hacket fremtidens lommebok
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.