Apples nye smarttelefon Iphone 5 blir ikke noe raskere å surfe med. Ihvertfall ikke på Telenors nye mobilnett som åpner om noen uker, skriver Dagens Næringsliv.

Nye telefoner fra blant annet Nokia, Samsung, Sony og LG er imidlertid tilpasset dette nye nettet og får oppleve rask surfing.

NetComs ledelse er fortsatt usikker på om Apples nye telefon kan benyttes på deres mobilnett.

Både Telenor og NetCom bygger et høyhastighetsnett for mobildata, 4G, som står for fjerde generasjon mobilsystem. Iphone 5 støtter dagens mobilsystem i Europa, men ikke den europeiske standarden for 4G.

«Ti ganger raskere»
Det nye mobildatanettet skal gi brukerne en ny opplevelse å surfe på med mobiltelefoner og nettbrett.

– Vi som bransje må ta ansvar for å snakke om det reelle og ikke det teoretiske. Jeg forventer at brukerne vil oppleve at det går ti ganger raskere å surfe på 4G-nettet enn dagens mobilnett, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til Dagens Næringsliv.

Blant brukerne som foreløpig ikke får glede av det nye nettet er kjøperne av Iphone 5 som benytter Telenors mobilnett.

Flere som støtter
Telenor vil vurdere å tilpasse nettet, slik at Iphone 5 kan måle seg med konkurrentenes hastighet, men rekker neppe dette før 4G-nettet åpnes i høst, skriver DN

– Vi åpner det nye mobilnettet vårt om noen uker. Vår utfordring er at den eneste frekvensen vi har tilgjengelig som vi ikke benytter til 4G, er 1800-frekvensen, som Iphone 5 benytter. Vi vurderer nå bygge 4G-nettet med 1800-frekvensbåndet uavhengig av Iphone 5, sier Amundsen til avisen.

Les også: Tre Iphone 5- modeller – ingen er tilpasset Norge


<b>Her er Apple virkelig på jordet</b>

<b>Apple tapte mot Samsung</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.