– I dag starter en ny tidsepoke for iPhone, sier Apple-sjef Tim Cook da han annonserte den nyeste duppeditten fra selskapet i en direktesendt stream.

Måneden før lanseringen har Apple-aksjen steget med ni prosent, men falt over 2,6 prosent ved børsstenging.

CNBC har regnet ut at aksjen i snitt faller noen prosent på lanseringsdager, men stiger i snitt over 10 prosent dagene etterpå.

Blandet på Wall Street

Dårlige vaksinenyheter fra giganten Johnson&Johnson og et brudd i forhandlingene om en ny amerikansk krisepakke, stenger Wall Street med en nedgang på to av store indeksene.

Teknologi-indeksen Nasdaq stenger imidlertid med en oppgang på 0,3 prosent.

Dow Jones stenger ned 0,45 prosent.

S&P 500 stenger ned 0,39 prosent

Johnson&Johnson meldte mandag at de setter de kliniske testene av koronavaksinen sin på pause. Aksjen falt over to prosent tirsdag.

Republikanerne og demokratene har ennå ikke kommet til enighet rundt en ny krisepakke, noe som også bidro til et fall på Wall Street-indeksene for første gang på fire dager.

Nasdaq-topp

Nasdaq er to prosent fra å slå toppen i september, og men investorene forbereder seg på et snarlig fall. Det skriver Marketwatch.

I et notat skriver analysesjefen for investeringsselskapet Sentimen Trader, Jason Goepfert, at veddemålene mot markedet snart vil komme.

Siden koronafallet i mars, er Nasdaq opp 72 prosent.

Et veddemål mot et marked, eller en aksje kalles ofte for en «short». Å være short, eller shorte, innebærer å tjene penger på at aksjene faller.

Begrenset 5g-dekning

Lanseringen blir kalt den mest betydningsfulle iPhone-begivenheten på flere år. iPhone-brukere loves lynrask nettforbindelse med den nye 5g-telefonen fra Apple.

Teleleverandøren Verizon er Apples samarbeidspartner på 5g-nett.

– Vi introduserer 5g på hele samlingen av nye Iphone-modeller, sier Cook.

Det er imidlertid ikke alle som kan benytte seg av 5g-teknologien på telefonene, da 5g-nett ikke finnes overalt, skriver CNBC.

Selskapet forteller at den nye smarttelefonen har en skjerm er resistent mot riper.

Apple hyller koronatiltak – vil ikke tilbake til «slik vi var»
Apple vil ikke gå tilbake til "slik vi var", sier toppsjef Tim Cook som bare har 10-15 prosent av de ansatte på kontoret under pandemien.
01:00
Publisert:

Flere modeller

Den nye smarttelefonen slipper selskapet rett før den travleste shoppingsesongen, og forventningene er skyhøye.

I en norsk pressemelding skriver Apple at de nye produktene vil koste mellom 8990 og 13990 kroner. Apple lanserer fire modeller: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

Det er ett år siden lanseringen av iPhone 11.

I tillegg til ny telefon, lanserte også Apple en ny smarthøyttaler - Homepod mini, som vil koste 99 dollar per stykk.

Over 2,5 millioner mennesker følger med på lanseringen på Youtube.

Apple er for lengst verdens høyest verdsatte børsnoterte selskap, med en markedsverdi på over 2100 milliarder kroner. Det er mer enn en dobling fra mars/april i år, da koronafrykten senket også teksektoren for en stakket stund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.