Før OL i Sotsji begynte hadde TV2 satt seg et mål, som de selv mente var «hårete» ambisiøst. De ville doble antall registrerte brukere av strømmingstjenesten TV2 Sumo, og få 150.000 nye brukere. Dette er en tjeneste kanalen tjener gode penger på, siden alle brukerne må betale en månedlig avgift.

- Det har gått over all forventning. Over 200.000 har registrert seg i forbindelse med OL, og vi har totalt 350.000 registrerte Sumo-brukere, sier Bjørn Gunnar Rosvoll, salg og markeddirektør til DN.

Med ni dager igjen av OL er det målet allerede kraftig overgått, og brukerne fortsetter å strømme til tjenesten.

Håper mange blir
Et hopp i antall strømmingsabonnenter kan gi et varig løft for TV2s økonomi, men det er ikke snakk om 350.000 betalende brukere ennå. TV2 har nemlig gjort hele sitt strømmingstilbud gratis i én måned i forbindelse med OL. Det er ingen bindingstid, men abonnementet løper til det sies opp, og for å få tilgang til tjenestene må man registrere seg med et betalingskort.

- Vi må regne med at noen faller av, men samtidig er det en unik mulighet til å vise frem alt innholdet vårt og at strømming er en mulighet, sier Rosvoll.

Han forteller at andre sendinger også har fått løft, og at kampen mellom Arsenal og Manchester United nylig hadde flere strømmingsseere enn vanlig.

Vanlig tver fremdeles klart størst, men strømming har blitt en betydelig del av TV2s seere, og er en viktig del av selskapets fremtid, tror Rosvoll.

- Vi antar at det kan være opp mot 20 prosent som så 10 kilometeren for kvinner via strømming, sier Rosvoll, som understreker at målingene på nett og vanlig tv ikke er helt enkle å sammenligne.

Rekord på Johaug
Mangel på tv er ikke lenger noe hinder for å se sport. Det er heller ikke arbeid.

- Det strømmes over en lav sko, på mobil og brett og alt som finnes og folk strømmer så det suser i arbeidtiden, sier Rosvoll.

Han forteller at toppen så langt kom under Therese Johaugs bronseløp på 10 kilometeren.

- På det meste hadde vi 100.000 strømmer gående samtidig, som er ny rekord med god margin. Den gamle var rundt 60.000, forteller han.

Tåler mer
NRK skal på det meste ha hatt rundt 140.000 samtidige brukere av sine strømmingstjenester under ski-vm i fjor. TV2 nærmer seg nå dette nivået, på tross av at deres løsning krever registrering og innlogging. Og det er flere konkurranser igjen, som kan belaste nettet ytterligere.

TV2 uttalte før OL til Mobilen.no at de ville sørger for at deres systemer tålte minst det dobbelte av det NRK opplevde. Å få problemer under de mest populære øvelsene ville neppe vært god reklame.

- Det har vært et massivt og langsiktig arbeid for å få det til å fungere, og det har fungert veldig bra, heldigvis, sier Rosvoll.

Les også: NRK må OL-sladde Dagsrevyen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.