Sikkerhetsløsningen er levert av selskapet Haute Secure, og vil komme som standard i versjon 9.5 av Opera Softwares nettleser.

Konkurrenten Firefox vil også ha innebygget beskyttelse mot skadelig programkode, såkalt "malware", i versjon 3 av sin nettleser. Firefox bruker data fra Google og StopBadware til å blokkere websider før de vises i nettleseren.

  Operas sikkerhetsløsning vil fungere på en lignende måte. Haute Secure påstår imidlertid at deres løsning er bedre, ettersom den i tillegg til automatikk baserer seg på at en gruppe mennesker melder fra om hvilke nettsteder som skal blokkeres eller ikke.

Stopper både linker og nettsider
- Når noen laster ned Opera, skal vi gjøre alt vi kan for å ivareta sikkerheten til disse brukerne, sier Opera-sjef Jon von Tetzchner i en pressemelding.

I tillegg til å blokkere websider som er kjent for å spre ondsinnet programvare, vil også sikkerhetsløsningen forhindre brukerne i å laste ned skadelig programkode fra linker som er laget for å iverksette angrep mot brukernes pc-er.

Haute Secure ble etablert av en gruppe tidligere Microsoft-ansatte, og første versjon av selskapets flaggskip-produkt kom nå i mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

>> Les også vår store test av nettlesere