Det norske it-selskapet Opera Software åpner i dag sin app-butikk sammen med Appia, verdens største markedsplass for apper for mobiltelefoner som kan brukes på forskjellige operativsystemer.

Den nye butikken har en egen hurtigtast på Operas mobilnettlesere og gir derfor 100 millioner brukere umiddelbar tilgang til apper for mobiltelefoner med operativsystem fra Java, Symbian, Blackberry og Android. Det betyr at alt utenom apper til Apples iPhone blir tilgjengelig for kundene.

Opera Mobile Store tilbyr både gratis-apper og apper man betaler for. Brukerne vil få opp en skreddersydd katalog tilpasset deres egne telefon når de går inn i butikken, skriver Opera Software i en pressemelding.

- Lanseringen av Opera Mobile Store støtter Operas fundamentale tro på åpen, plattformuavhengig, mobil internettopplevelse gjennom å tilby Opera-brukere en integrert butikk for mobile applikasjoner, sier Mahi de Silva, sjef for forbrukermobil i Opera i pressemeldingen.

Samtidig lanserer Opera en portal for app-utviklere som gir dem tilgang til å gjøre sine programmer tilgjengelig for Opera-brukerne.

Før Opera offisielt laserte butikken, hadde den i en forfase 15 millioner brukere fra 200 land i februar. Det ble lastet ned mer enn 700.000 apper per dag. Det gjør at butikken når den lanseres i dag allerede er på topp-10-listen over app-butikker i verden.

Les også: Google innrømmer tvangssletting (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.