Kahoot har siden oppstarten i 2013 vært en ledestjerne for norske læringsteknologiselskaper. De har raskt nådd ut til store markeder utenfor Norge, og nå har deres quizer blitt spilt én milliard ganger siden oppstarten. Det offentliggjorde selskapet på South By Southwest EDU- messen i Austin, Texas. 

Kahoot gjør det enkelt å lage spørrekonkurranser, som igjen kan deles. De brukes mye i skoler, men også i bedrifter og på ulike arrangementer. 

– Vi ønsker å skape det beste, mest relevante, globalt tilgjengelige læringsverktøyet, og med totalt en milliard spillere så langt kan vi med stolthet si at vi nærmer oss dette målet. Nå satser vi videre ved å investere i utvikling, sier administrerende direktør Erik Harrell i en melding. 

Erik Harrell var i en årrekke finansdirektør i Opera, og har dermed lang erfaring med internasjonal ekspansjon. Det kan han få god bruk for i sin nye jobb, etter han i oktober ble presentert som ny toppsjef i Kahoot. 
Erik Harrell var i en årrekke finansdirektør i Opera, og har dermed lang erfaring med internasjonal ekspansjon. Det kan han få god bruk for i sin nye jobb, etter han i oktober ble presentert som ny toppsjef i Kahoot.  (Foto: GORM K GAARE)

Svært store i USA

Kahoot melder at de nå har 40 millioner aktive brukere i måneden, en økning på 60 prosent det siste året. Hele 67 prosent av bruken skjer i USA. Tallet på en milliard betyr vel å merke slett ikke at hvert syvende menneske på jorden bruker Kahoot - dette er summen av alle spillerne i alle spillene tjenesten er brukt til siden oppstarten, forklarer pressekontakt Sean D’Arcy overfor DN. Hver spiller kan altså telles mange ganger per dag, hvis de er aktive. 

I USA har hele to millioner lærere opprettet en profil på plattformen, og 21 millioner studenter bruker Kahoot aktivt på månedlig basis- en betydelig andel av hele studentmassen. 

Noe av poenget med Kahoot er at brukerne kan dele sine spørrekonkurranser, og det finnes nå et bibliotek med hele 15 millioner offentlig tilgjengelige konkurranser, såkalte «Kahoots». 

600.000 i Norge

Også i Norge er Kahoot flittig brukt, med 600.000 registrerte brukere, som har deltatt i 2,5 millioner spill med totalt 16 millioner spillere, ifølge Kahoot. Også her telles hver deltager hver gang de deltar i et spill. 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.