Mediaspekulasjoner om at en avtale er signert eller trolig signeres i løpet av kort tid er imidlertid ikke riktig, skriver Opera Software i en melding onsdag.

«Opera vurderer kontinuerlig mulige mål, og er fra tid til annen involvert i forhandlinger om kjøp av eiendeler eller selskaper», heter det.

Det poengteres at selskapet ikke er i forhandlinger om kjøp eller annet som er meldepliktig til markedet.

Forhandlet

Opera Software ønsker ikke å kommentere noe utover meldingen om at selskapet har vært i forhandlinger om et mulig kjøp.

Der sier konserndirektør for selskapsutvikling i Opera, Petter Lade, til TDN Finans onsdag.

- Vi har vært i forhandlinger om et eventuelt oppkjøp av et annet selskap, men ønsker ikke å kommentere noe utover dette, sier han til TDN Finans.

Meldte om kjøp

Det var teknologinettstedet Techcrunch som meldte at Opera Software kjøper eller er nær et kjøp av mobilannonseselskapet AdColony.

Nettstedet viste til anonyme kilder i en artikkel tirsdag kveld. Ingen av selskapene ville kommentere saken.

Opera meldte onsdag morgen at de kjente til «rykter i markedet».

Techcrunch' kilder sier at forhandlingene er nær fullført, og at prisen er «lave hundretalls millioner» dollar (inntil 275 millioner dollar).

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.