– Jeg trodde det var mye lettere å starte firma enn det er. Plutselig sitter du der med advokatregninger på 150.000 kroner, som er halve pengene du har – bare fordi du trenger administrativ hjelp. Det setter jo en stopper for utviklingen av selskapet.

Gründer Didrik Egge Martens forteller om sitt første selskap, som han startet opp i 2008. Firmaet het Supportia, og skulle hjelpe folk med forbrukerelektronikk.

Etter det Martens beskriver som «utallige feil» la han ned selskapet.

Den mislykkede bedriften resulterte i to ting: Et foredrag på såkalte «Fuckup Nights», et konsept der gründere bidrar med motsatsen til alle solskinnshistoriene i oppstartsmiljøet.

Og det resulterte i det nye selskapet Bizbot.

– Jeg tenkte at slik kan vi ikke fortsette å ha det. Så Bizbot hadde egentlig aldri blitt til, hadde det ikke vært for det første selskapet, sier Martens.

Hjelper gründere med «alt det kjedelige»

Martens nye selskap ble til i 2016. Etter hvert fikk han med seg tre medgrunnleggere, og eier i dag rundt 44 prosent av selskapet.

Bizbot leverer et operativsystem som gjør det enklere å fylle ut og sende inn alle nødvendige dokumenter som kreves av en bedrift – som aksjonærregisteroppgaver til Brønnøysundregistrene, og samordnede registermeldinger til Altinn.

– Det var det jeg drømte om da jeg startet mitt første selskap – at noen skulle gjøre alt det kjedelige for meg, så jeg kunne fokusere på å drive virksomheten videre, sier Martens.

Han forteller om et skjemavelde som var overveldende, og hvor irriterende det er å måtte fylle inn samme informasjon om og om igjen i flere dokumenter. Enkelte rapporteringer skal sendes inn månedlig – og glemmer man det, kan det lede til dagbøter.

– Det svir når man er en ny bedrift. Bizbot skal kjenne informasjonen din, så alt du har fylt inn én gang, blir fylt inn automatisk etterpå. Den skal også gjøre det mulig å sende inn rapporteringer automatisk. Jeg tror flere kreative sjeler med gode ideer vil kunne starte selskaper hvis det administrative blir enklere.

Verdsatt til nesten 19 millioner

Martens fikk nylig inn 1,5 millioner i friskt kapital, da rådgivings- og revisjonsselskapet BDO kjøpte åtte prosent av selskapet. De har også en opsjon på å kjøpe ytterligere 5,3 prosent for én million.

Det gir Bizbot en verdsetting på 18,75 millioner kroner.

BDO oppdaget Martens selskap gjennom sin nye satsing Evolver by BDO, som skal investere i oppstartsselskaper som kan være verdifulle for bedriften og kundebasen deres.

– Spørsmålet var hvordan BDO kunne levere noe som vi ikke leverer i dag. Vi har mange flinke folk her med gode ideer, men det er ikke realistisk å tro at vi har alle de gode ideene selv. Derfor vil vi knytte til oss smarte hoder over hele Norge gjennom Evolver.

Prosjektleder Lene Haaland Bjørndal i Evolver by BDO (fra venstre), Bizbot-gründer Didrik Egge Martens og daglig leder Karl-Ludvig Mauland i Evolver by BDO.
Prosjektleder Lene Haaland Bjørndal i Evolver by BDO (fra venstre), Bizbot-gründer Didrik Egge Martens og daglig leder Karl-Ludvig Mauland i Evolver by BDO. (Foto: Sebastian S. Bjerkvik)

Det sier prosjektleder Lene Haaland Bjørndal, som sammen med en kollega er hjernen bak BDOs ferske investeringsselskap.

Vil satse internasjonalt

Bizbot har i dag rundt 70 kunder. Målet videre er å utvikle stadig flere tjenester i operativsystemet, slik at både oppstartsbedrifter og etablerte firmaer kan ha nytte av det.

Martens påpeker at Norge ligger langt fremme i digital utvikling, og at det dermed et stort behov for tjenester som Bizbot også utenfor landegrensene.

– Du skal ikke lenger enn til Tyskland eller Italia før situasjonen er helt annerledes. Noen land har ikke engang tjenester som Brønnøysundregistrene. Da har Bizbot potensial til å omtrent bli Brønnøysundregistrene, sier Martens. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.