Oslo Børs sine nettsider er for øyeblikket ikke tilgjengelige, og det skyldes et angrep, forteller børsen i en melding.

- Oslo Børs’ åpne websider har de siste dagene vært utsatt for flere angrep i form av massiv uønsket trafikk. Sidene er derfor for øyeblikket tatt ned og er ikke tilgjengelige for eksterne brukere, melder børsen.

Kommunikasjonssjef Guro Steine forteller at de først begynte å merke ustabilitet på tirsdag, og tok ned sidene onsdag kveld. Hun vil ikke kommentere hvor angrepet kommer fra eller hva motivet kan være.

Overbelastes
"Massiv uønsket trafikk" er det som på fagspråket kalles et "DoS" eller "DDoS" -angrep, som står for "Distributed Denial of Service". Poenget med slike angrep er å sende så mange forespørsler til en nettside at systemene kneler og ikke klarer å sende ut informasjon til virkelige brukere.

Ofte brukes store nettverk av hackede maskiner til å gjennomføres slike angrep, såkalte "botnet". Eierne av pc-ene er gjerne ikke klar over at det er med på et angrep, og derfor er det vanskelig å spore opp de ansvarlige.

Andre informasjonskilder
Ifølge børsen er nettsidene www.oslobors.no, www.osloabm.no og www.osloborsvps.no nede.

- Vi presiserer at dette kun gjelder Oslo Børs’ åpne websider og at alle andre Oslo Børs’ systemer som handelssystem, meldingsformidlingssystem og overvåkingssystem fungerer normalt, skriver Oslo Børs i en melding.

Steine mener nedetiden er beklagelig, men ikke går ut over lovpålagt informasjonsflyt.

- I forhold til informasjonsplikt og informasjonsdistribusjon fra børsnoterte selskaper er det ivaretatt gjennom andre systemer, sier hun.

Hun påpeker at aktive aksjehandlere får sin informasjon fra andre kilder, men børsens nettsider er også godt besøkt, med rundt 50.000 unike brukere i måneden.

- Vi beklager dette overfor de som baserer seg på våre sider for informasjon, sier hun.

Steine kan ikke gi noe anslag på hvor lenge problemene vil vare.

- Vi jobber med å få kontroll over trafikken og få den vekk, så vi kan åpne siden igjen, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.