- Gå ikke rundt som en vandrende bank på 17. mai. Lommetyvene herjer, og de er ekstra aktive på en dag det kryr av folk, og der man går i kø hele dagen. Ta begrenset med penger til byen, og pass ekstra på verdisakene, er oppfordringen fra Bjørn Hansen, stasjonssjef ved Sentrum politistasjon i Oslo i en pressemelding fra Europeiske Reiseforsikring.

Forsikringsselskapet har samme erf#229:

- Tyverier av mobiltelefoner har eksplodert, og spesielt i de store byene er tyveririsikoen høy 17. mai, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Bare ifjor økte utbetalingene av erstatning etter tyveri av mobiltelefoner med 61 prosent sammenlignet med året før. Økningen skyldtes delvis av telefonene blir dyrere. Antall tyverier økte likevel med 42 prosent.

Utviklingen fortsetter
- Denne negative trenden ser vi har fortsatt i 2012, og har ved utgangen av april økt ytterligere med 51 prosent. Europeiske har per april utbetalt 5,3 millioner kroner. Det er verdt å merke seg at 60 prosent av alle tyveriene av mobiltelefoner som dekkes under reiseforsikringen skjer i Norge, sier Vennesland.

Politiet advarer mot metodene tyvenen bruker.

- Metodikken rundt lommetyveriene er så utspekulert, og det går så fort og er så frekt at folk ikke innser graden av frekkheten før det er for sent. Lommetyvene arbeider ofte alene, men det er stadig mer vanlig at to til fem samarbeider, og det skjer oftest i kø og trengsel. Folk avledes gjerne av kart eller at det viftes med aviser eller at man får en dytt. I sekundene etterpå utføres tyveriene med ”knivskarp” presisjon. Dette er profesjonelt utført, fastslår Bjørn Hansen.

Husfliden i Oslo anbefaler bunadsfolket å kjøpe en rimelig understakk med lommer. Da har man steder å oppbevare verdigjenstandene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.