– De norske systemene er ikke spesielt gode, og det tar tid å rette opp feil. Det gis ikke tilstrekkelig politisk oppmerksomhet og dermed budsjettmessig dekning for å sikre seg mot angrep, sier riksrevisor Per-Kristian Foss til NRK.

Tirsdag ble det kjent at Stortinget og flere norske kommuner har vært ofre for hackerangrep. Men Foss sier omfanget av dataangrep ikke er godt nok kjent i Norge.

– Vi vet at det skjer angrep mot norske selskaper som offentligheten ikke blir kjent med, så dette er mer utbredt enn det pressen kan rapportere om, sier han.

Organisasjonen har i flere rapporter advart om at viktige institusjoner og organer som politiet, Utenriksdepartementet og Oljedirektoratet har for dårlig sikkerhet.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.