Videokonferanseselskapet Pexip la torsdag frem kvartalstall for årets tredje kvartal. Selskapet melder om 183 millioner kroner i inntekter og et underskudd før skatt på 49,2 millioner kroner. Etter skatt var underskuddet 32 millioner kroner.

Hittil i år har selskapet gått med et underskudd før skatt på 185 millioner kroner – mer enn det dobbelte av hele fjorårets underskudd på 71 millioner kroner.

Selskapet melder også om 99,8 millioner dollar i årlig, gjentagende inntekter (ARR, annual recurring revenue) ved utgangen av tredje kvartal. Til sammenligning var tallet 92,7 millioner dollar ved utgangen av andre kvartal i år, og 72,8 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal i fjor. Det betyr en økning på 37 prosent sammenlignet med fjoråret.

Selskapets aksjekurs har falt dramatisk de siste månedene, og er halvert siden toppunktet i midten av september. Tidligere alpinist Aksel Lund Svindal har i en årrekke vært aksjonær i Pexip. Han har tapt flere titall millioner på papiret i løpet av høsten, som følge av kursfallet.

Styreleder Michel Sagen kommenterer kursnedgangen slik:

– Jeg registrerer den, men har ikke så lyst til å kommentere så mye rundt det. Vi synes vi har spennende produkter, spennende strategi og et spennende marked som har eksplodert. Så må vi bare gjøre en bedre jobb med å fortelle den historien, sier han.

Kvartalstallene fra Pexip er dels overlappende med en tidligere oppdatering selskapet ga med ferske tall i begynnelsen av oktober, etter at selskapets toppsjef Odd Sverre Østlie forlot selskapet på dagen i august.

Selskapet leter fortsatt etter ny toppsjef, bekrefter styrelederen:

– Vi har ingen fast deadline, for vi er mest opptatt av å finne den riktige personen. Men jeg kan si at vi snakker ikke om uker eller år, men om måneder. Vi gjør et bredt søk, og er godt i gang, sier Sagen.

Da toppsjefen gikk av i august, avdramatiserte både Østlie og styreleder Michel Sagen avgangen, til tross for «uenighet rundt tilnærmingen». Hverken styrelederen eller Østlie selv ville gå nærmere inn på akkurat hva uenighetene dreiet seg om.

– Det er vanskelig å si nøyaktig når dette oppsto, men vi er i en fase der styret og administrerende direktør jobber tett sammen hele tiden. Det har vært en løpende dialog. Det går ikke på noe av det strategiske, og uenigheter om finansielle mål har heller ikke vært en del av diskusjonen. Vi skilles som venner, sa styreleder Sagen.

For øyeblikket er det finansdirektør Hem som fungerer som administrerende direktør i selskapet, inntil en permanent toppsjef er på plass.

Tilbake i oktober opplyste selskapet at veksten i kvartalet hovedsakelig kommer fra salg til nye kunder, men også fra kjøp av en ny kundeportefølje. Selskapet er på god vei mot gjentagende inntekter på 300 millioner dollar innen 2024, het det videre i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.