I går kveld i 21-tiden kunne de første norske brukerne igjen logge seg på spillnettverket. Nettverket har vært utilgjengelig for brukerne siden slutten av april, da det ble kjent at hackere hadde kommet seg inn og stjålet navn, adresser, passord og muligens kredittkort-informasjon. Av de 77 millioner Playstation Network-kontoene er det 500.000 norske.

Les også: <b>Kan ha hacket en halv million nordmenn</b>

Playstation Network har 77 millioner brukere, og 500.000 kontoer er registrert på norske adresser. Nå skal det i teorien være mulig for alle de norske brukerne å logge seg inn igjen. For å få tilgang på tjenestene må alle brukerne skifte passord, forklarer Christian Holter.

- Jeg har selv logget meg inn og skiftet passord, bekrefter Holter, som er markedssjef for Playstation i Norge. Han forklarer at Sony var tvunget til å legge inn et ekstra sikkerhetslag for å ivareta brukernes personvern.

Selv om nettverket er startet opp igjen, kan mange av brukerne oppleve at de ikke kommer inn på første forsøk. Dette skyldes at det tar tid å ta unna køen med folk som ber om nye passord. På Playstation Networks blogg kommer det frem at nettverket stenges ned i perioder for å få unna alle passordforespørslene fra brukerne.

- Prøv igjen
- Prøv på nytt igjen litt senere, oppfordrer Holter, som innrømmer at man i tillegg kan oppleve ustabilitet fordi det er så mange som prøver å logge seg inn samtidig.

- Det er en dataflyt som skal fungere, sier markedssjefen.

Sony har falt kraftig på omdømmerangeringer etter at det ble kjent at hackere hadde klart å komme seg inn på selskapets servere. At Playstation network har vært nede i nesten tre uker har ikke bedret omdømmet.

- Det viktigste er hensynet til sikkerheten til brukerne våre, sier Holter som mener tjenesten nå skal være langt tryggere å bruke.

- Det har blant annet kommet flere brannmurer og nivået på krypteringen er økt. Sony har alt for å gjøre det sikkert som mulig.

Brukerne vil oppdage at ikke alle tjenestene i Playstation Network er tilgjengelig ennå, selv oom nettverket igjen er oppe.

- Vi har prioritert det som er det viktigste for de som spiller mye, slik som onlinespilling over nett, chatfunksjoner og vennelister, slik at man ser hvem som er online. Dette er de viktigste funksjonene. Det vil gradvis komme flere funksjoner, slik som Playstation Store. Målet er at det skal være fullstendig oppe og gå innen utgangen av mai.

Holter har forståelse for at en del av kundene har tatt den ufrivillige spillpausen hardt.

- Det er mange som er veldig opptatt av dette. De blir frustrerte. Men Sony måtte få tjenesten helt sikker igjen før de åpnet.

Les også: Ytterligere 25 millioner rammet av Sony-hacking

<b>Sony gjenoppretter Playstation-nettverk</b>

<b>Her er Playstations unnskyldning</b>

<b>Kan ha hacket en halv million nordmenn</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.