– Til info: På grunn av fiberbrudd i en kabel i Oppland fylke er vi uten dab-dekning, skriver politiet i Salten på Twitter. Politiets arbeide er ikke berørt av feilen.

VG skriver på sin side at det er problemer i hele landet, på grunn av brudd i en fiberkabel i Oslo-området.

Rundt midnatt melder samme avis at feilen er rettet, bekrefter pressekontakt Ingrid Dietrichson i Norkring overfor VG.

– Feilen gjelder kun små stasjoner som er fordelt rundt omkring i landet, bortsett fra Oslo og Akershus. Det er kun fem prosent av befolkningen som rammes av dette, understreker Dietrichson, overfor VG.

For en uke siden var Nordland først ute i den såkalte FM-slukkingen, der de riksdekkende kanalenes FM-sendinger stoppes og DAB-nettet overtar.

Det førte blant annet til telefonstorm til rikskringkasteren NRK, som hadde flyttet kanaler fra riksblokka til regionblokka slik at folk ble nødt til å søke opp kanalene på nytt. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.