Siden sommeren har Telenor vist stor vilje til å dumpe mobilpriser. Dette kom til Statoils fordel når de nylig skulle forhandle ny telefoniavtale med norske operatører.

Les også: Svartmaler Telenors prisstrategi

Etter å ha avholdt flere åpne auksjonsrunder hvor aktørene fikk se hverandres tilbud, gikk Telenor av med seieren om Norges største bedriftskunde. Men prisen var halvert fra det opprinnelige tilbudet til Telenor, skriver Dagens Næringsliv.

Kontrakten er verdt 400 millioner kroner over fire år og gjelder 20.000 ansatte.

– I forbindelse med inngåelse av ny avtale for mobiltelefonitjenester gjennomførte vi en auksjon som del av vår anbudsprosess, opplyser kommunikasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil til Dagens Næringsliv.

Ingen trend
Auksjonsrundene foregikk elektronisk etter forhåndsdefinerte kravspesifikasjoner. Alle parter fikk en frist til å "by" på levering av opplistede tjenester. Telenor tror ikke dette blir noen vanlig form for anbud.

– Nei, jeg tror ikke på noen slik trend. Grunnen til det, er at i bedriftsmarkedet er virksomhetskritiske tjenester helt sentralt for den enkeltes virksomhet, og ikke kun pris på tjenestene, sier Abraham Foss, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

To store på to dager
Telenor har i løpet av to dager offentliggjort mobilavtaler til en verdi på nesten 650 millioner kroner.

Foruten kontrakten med Statoil, har Telenor inngått avtale med SpareBank 1-alliansen som leverandør av alliansens samlede behov for telefonitjenester. Avtalen har en verdi på 62 millioner kroner årlig som løper ut 2015.

– Dette er to betydelige kontrakter og betyr at vi befester vår posisjon i bedriftsmarkedet og blant storkundene spesielt. Det medfører at vi kan være på å videreutvikle kommunikasjons- og tjenestebehovet i krevende bransjer som bank-, finans- og oljebransjen, sier Foss.

Les også:
Svartmaler Telenors prisstrategi
Skylder på utlendingene - håver inn pengene selv
Teletrøbbel for Telenor
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.