25. februar endrer Telenor prisene for norske kunder som ringer til utlandet. «Taksering skjer per minutt» står det under den nye prisplanen på Telenors nettsider.

Denne lille setningen har skapt oppstandelse hos Post- og teletilsynet (PT), skriver Dagens Næringsliv lørdag.

- Hvordan jeg reagerte da jeg hørte om dette? Hva pleier man å si da? «Han reagerte med sjokk og forferdelse», sier direktør Willy Jensen i PT.

Når Telenors kunder i dag plukker opp røret for å ringe utenlands, prises samtalen etter hvor mange sekunder den varer. Med de nye prisene Telenor vil innføre, risikere kundene å måtte betale for telefonsamtalen også etter at de har lagt på. Varer samtalen i ett minutt og ett sekund, vil kunden måtte betale for to minutter.

Ber om redegjørelse
Onsdag sendte Post- og teletilsynet et brev til Telenor der det ber om en redegjørelse på hvorfor Telenor endrer prisingen. «Etter PTs oppfatning fremstår det grep Telenor nå gjør som svært uheldig», heter det i brevet.

Jensen viser til at EU i sommer innførte et regelverk som påbød teleoperatørene å ta betalt per sekund når kundene er i utlandet og mottar telefonsamtaler.

- Tilsynet og jeg personlig slåss som gale for å få sekundtaksering på såkalt internasjonal gjesting i Europa. Nå er det ikke lov å prise per minutt, og jeg har nesten aldri vært så stolt som da vi klarte å få til dette. Og nå kommer altså denne håpløse historien med Telenor, sier Willy Jensen.

Hallo!
Post- og teletilsynet har ingen mulighet til å hindre Telenor eller andre i å ta seg betalt per minutt. Men hvis ikke Telenor ombestemmer seg, vil Jensen endre loven.

- Vi vil forsøke hardt å få dette inn for norsk ekomlov, som nå er under revisjon. Så er det opp til Stortinget å se om de er enige med oss. Selvfølgelig vil vi spille dette inn. Det er ikke mulig at man driver med minuttaksering i et utviklet land som Norge. Hallo! Det var slik man gjorde på 1960-tallet, sier Jensen.

Les også:

<b>Svensk urokråke varsler landing i Norge</b>

<b>- Et under at jeg bare tapte to milliarder</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.