Tele2 kritiserer Telenor for å drive skjult priskampanje ved å prøve å lokke tilbake kunder med bedre tilbud, skriver Dagens Næringsliv.

Mange kunder som ville skaffe seg Tele2s tilbud for mobilsurfere som bruker opptil 6000 megabyte i måneden ble lokket tilbake til Telenor.

Abonnementet til Tele2 var nedsatt med 60 prosent til 199 kroner, og 10.000 nye abonnenter lot seg lokke av Elkjøp-kampanjen.

Ifølge Tele2 mistet selskapet 1000 kunder som gikk tilbake til Telenor ved at Telenor tok kontakt med kundene for å få dem til å bli i selskapet.

– Telenor er med, men gjør det i det skjulte slik bare en tidligere telemonopolist med status som dominerende aktør kan gjøre det. Telenor sender tekstmeldinger og ringer kunder med engang som er på vei over til en konkurrent, og tilbyr helt andre priser enn det selskapet offisielt tilbyr for å få kunder tilbake til Telenor. Det lønner seg med andre ord å være illojal hos Telenor. Istedenfor å belønne illojalitet bør heller Telenor gå for åpne mobilkampanjer og ikke skjulte kampanjer, sier Henning Lunde, direktør PR og samfunn i Tele2, til Dagens Næringsliv.

- Tvinges til å respondere
Telenor understreker at de er nødt til å reagere når konkurrenter kommer med lokketilbud.

– Konkurransen om mobilkundene er hard, og det er tungt å miste gode kunder til konkurrenter. Telenor konkurrerer primært på å tilby kundene unik dekning, høye hastigheter og relevante inkluderte fordeler. Samtidig tvinges vi til å respondere når konkurrenter falbyr sine tjenester for å friste kundene våre til å gå over til seg, understreker Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, til Dagens Næringsliv.

Tele2 er landets tredje største mobilselskap og eier virksomhetene One Call og Mycall.

Les også: - Dette er absolutt den verste abonnementstypen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.