Post- og teletilsynet (PT) varsler nå Telenor om en bot på 5 millioner kroner for brudd på ekomloven, skriver Dagens Næringsliv.

Som dominerende mobilaktør er Telenor regulert av myndighetene.

PT mener Telenor bryter telekomloven etter at Tele2-selskaper har klaget dem inn. De tre Tele2-eide selskapene OneCall, MyCall og Network Norway leier Telenors nett der Tele2 ikke har dekning, men deres kunder får ikke samme datahastighet ved mobilsurfing som det Telenors kunder får i Telenors nett. Tele2 får nå fullt medhold fra PT.

– Vi har fått færre kunder, lavere datahastighet og dårligere lønnsomhet på grunn av dette, sier administrerende direktør Arild Hustad i Tele2 til Dagens Næringsliv.

Post- og teletilsynet har aldri tidligere gitt en så stor bot som vedtaket Telenor nå er varslet om. Selskapene har fått frist til 18. oktober med å gi kommentarer til varselet.

Telenor nekter å betale boten og vil klage vedtaket inn til Samferdselsdepartementet og truer også PT med rettssak.

– Telenor mener boten er urimelig, sier Jørn Bremtun, senior kommunikasjonsrådgiver i Telenor Norge.

Han legger til at Telenor vil besvare PTs varsel og «også ta saken videre til departementet, eventuelt også til rettsvesenet, dersom det blir nødvendig».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.