På nyåret skal Remarkable-gründer Magnus Haug Wanberg (38) gi fra seg sjefskontoret til Vegard Veiteberg (36) på midlertidig basis mens det jaktes på ny toppsjef. Selv blir han sittende på det lille nabokontoret i rollen som arbeidende styreleder.

Skrivebrettet med papirfølelse har gjort Remarkable til en såkalt enhjørning, med en verdsettelse på en milliard dollar i mai i år.

Wanberg legger ikke skjul på at det er krevende å lede selskapet fra dag til dag og samtidig se fremover.

– Rollen som daglig leder krever mye, og da er det ikke alltid like lett å følge med i horisonten og sette den langsiktige strategien, sier gründeren, som har ledet selskapet i nesten 10 år.

Beslutningen om å trekke seg tilbake kommer etter 1,5 års dialog med styret.

– Dette er noe jeg har kjent på for å eksekvere riktig målbilde. Det er ikke lett å løse alle utfordringene samtidig, sier Wanberg, som eier en tredjedel av selskapet og dermed sitter på papirverdier på rundt tre milliarder kroner i siste verdsettelse.

Går i pappaperm

I perioden gründeren har sittet som toppsjef, har Remarkable hatt en oppsiktsvekkende lønnsom vekst. I fjor mer enn doblet selskapet omsetningen og solgte skrivebrett for 2,7 milliarder kroner. Overskuddet ble på vel 200 millioner kroner før skatt.

Avgangen som toppsjef sammenfaller med at han neste år går ut i pappaperm, som han skal benytte til trilleturer på Grünerløkka.

– Timingen passer godt nå. Jeg hadde uansett planer om å ta en pappaperm neste år. Det er ikke alltid like lett å styre slik at det passer for startupen at man tar en pappaperm.

Erstatter med lik bakgrunn

Inn som konstituert toppsjef kommer altså Vegard Veiteberg som har jobbet i Remarkable i seks år. Han rykker opp fra rollen som kommersiell direktør.

– Jeg var ansatt nummer syv i Remarkable og kom inn under lanseringen av den første versjonen av Remarkable. Det har vært en spennende reise hvor vi tidoblet inntektene fra 2018 til 2021, sier Veiteberg.

I likhet med sin forgjenger har også den nye topplederen bakgrunn fra Industriell økonomi ved NTNU og har i tillegg vært konsulent i PwC.

Nå er hodejegere i full gang med å finne en ny permanent toppsjef. Wanberg utelukker ikke at den nye Remarkable-sjefen kommer utenfra Norge.

– Arbeidsspråket vårt er uansett engelsk. Vi jakter den beste personen til å fortsette vekstreisen, og vi har ikke dårlig tid å finne den riktige, sier Wanberg.

Stagnerende marked

Elektronikkbransjen er blant dem som rammes hardest av tiden der høye renter og skyhøy inflasjon gjør et innhugg i folks lommebøker. I Norge har flere av de store aktørene som Elkjøp, pådratt seg et stort varelagerproblem i kjølvannet av pandemien.

Wanberg ønsker ikke å uttale seg konkret om utviklingen så langt i år.

– Dette har vært et mer utfordrende år, men jeg er veldig fornøyd med 2022. Når målet vårt er å få hele verden til å tenke bedre, må vi være globale og vokse i antall enheter.

– Så det er ikke fordi dere har møtt veggen at du går av?

– Vi har på ingen måte møtt veggen, svarer Wanberg.

Remarkable har vokst mye gjennom egne salgskanaler, men er også inne i store kjeder. Nylig gikk Remarkable inn i Bestbuy, som er USAs største elektronikkjede. I disse dager gjøres en større utrulling av en ny programvare som skal integrere Remarkables notatblokk med andre enheter.

– Vi er nå full gang med den største forbedringen vi har gjort på softwaresiden. Nå er det mulig å skrive på laptop og mobil, og alt synkroniseres i samme notatblokk. Det har vært overraskende komplekst å synkronisere med en skytjeneste, men det vil bli en gamechanger for oss.

– Hvor langt er dere kommet på Remarkable 3?

– Konkret produktutvikling svarer vi ikke på.

Kongedømme

Vegard Veiteberg vil ikke snakke seg inn i topplederjobben på permanent basis.

– Jeg har ikke behov for å bygge et kongedømme, men ønsker det beste for Remarkable og at vi finner en person som er flinkere enn meg til å løfte selskapet, sier Veiteberg som har rundt en prosent av aksjene i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.