I en melding fra Røkke-eide REV Ocean fredag kommer det frem at selskapet har sikret seg en forskningsubåt fra ubåtutvikleren Triton Submarines.

Ubåten, som er av typen Triton 7500/3, skal romme tre personer og kunne dykke 2286 meter under havoverflaten.

Ifølge meldingen skal ubåten skille seg ut ved at skroget består av en gjennomsiktig kule av akrylglass, noe som vil gi godt utsyn.

– Å ha en Triton 7500/3 om bord vårt forskningsfartøy hever REV Ocean til et nivå av enestående muligheter, skriver administrerende direktør for REV Nina Jensen i meldingen.

– Å sette tre personer i et gjennomsiktig, kuleformet undervannsfartøy med kapasitet til å nå slike utrolige dybder vil garantert inspirere, utdanne og motivere det globale fellesskap til å støtte vårt kjerneoppdrag i å sikre at vi har et sunt hav, skriver hun.

REV Ocean er et forskningsselskap eid av Kjell Inge Røkke som skal forske på blant annet forurensning av verdenshavene. Røkke er medlem av The Giving Pledge, en klubb med formuende medlemmer som har forpliktet seg til å gi bort minst halvparten av formuen til gode formål.

Røkke ble invitert til å være med av Bill Gates, Microsoft-gründeren som har tatt initiativet til klubben.

Det kuleformede skroget på undervannsfartøyet skal kunne holde det sterke trykket over 2200 meter under vannflaten.
Det kuleformede skroget på undervannsfartøyet skal kunne holde det sterke trykket over 2200 meter under vannflaten. (Foto: Pressebilde/REV Ocean)

Verdens største forskningsfartøy

Røkke skapte overskrifter i august, da REV Ocean sjøsatte sitt forskningsskip med samme navn som selskapet. Ifølge selskapet er skipet verdens største og mest avanserte forskningsfartøy. Skipet skal ha både undervannsdrone og ubåt om bord, og nå er altså kjøpet av ubåt unnagjort.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.