Investor og telegründer Idar Vollvik (49) tjente over én milliard på mobilselskapet Chess på begynnelsen av 2000-tallet. Men formuen holdt seg ikke lenge. Kort tid etter at han solgte Chess i 2005, investerte han vekk gevinsten på børsen.

Siden Chess-eventyret tok slutt, har han forsøkt å bygge seg opp igjen med blant annet nettbutikken Ludo. Han har startet en rekke selskaper og gjentatte ganger reddet seg fra konkurs med et nødskrik.

De siste årene har Vollvik satt foten innenfor apputvikling . Han har blant annet lansert appen Status, som lar brukerne dele posisjonen sin med andre venner og brukere.

Akkurat som i Pokémon Go styrer brukerne sin egen avatar i Geddit. Men her skal de jakte tilbud, ikke Pokémon.
Akkurat som i Pokémon Go styrer brukerne sin egen avatar i Geddit. Men her skal de jakte tilbud, ikke Pokémon. (Foto: Skjermdump)

Ligner Pokémon Go

En av appene Vollvik nå prøver å få fart på heter Geddit. Konseptet ligner Pokémon Go, i den forstand at brukeren har en digital avatar som kan bevege seg i et virtuelt landskap. Men i stedet for å jakte pokémon, skal kundene finne konkurransekampanjer der de kan vinne tilbud og premier fra annonsørene som samarbeider med Geddit.

Appen er fremdeles under utvikling, selv om den allerede er kommet på App Store og Google Play. Det finnes foreløpig ikke kampanjetilbud fra andre aktører enn Geddit selv. Geddit jobber med å inngå avtaler med bedrifter som kan legge ut konkurranser både internasjonalt og nasjonalt. 

Vollvik skriver i en sms til DN at det nå ikke er lenge til lanseringen.

– Vi begynner nå å ferdigstille plattformen og ser for oss å gjennomføre en del nasjonale tester før vi lanserer plattformen med brask og bram, skriver Vollvik.

14 millioner i underskudd

Gründerbedriften, med hovedkontor i Bergen, har så langt kostet Vollvik og de om lag 270 andre aksjonærene ved årsskiftet dyrt. Vollvik eier selv 20 prosent av aksjene i selskapet, er styreleder i morselskapet Digital Group og daglig leder i datterselskapet Geddit.

De siste to årene har morselskapet gått med over 14 millioner kroner i underskudd. For fjoråret alene var underskuddet 7,9 millioner kroner. Digital Group hentet inn åtte friske millioner til driften av Geddit i fjor. Selskapet har et samlet udekket tap på 14,6 millioner kroner. 

Salgsinntektene ventes å komme i løpet av høsten

Daglig leder og gründer Richard B. Forsland (29), som eier 14 prosent av aksjene, forteller at oppstarten har tatt noe lengre tid enn ventet.

– Vi er fornøyd, selv om ting alltid tar lengre tid enn man planlegger, skriver Forsland i en mail til DN, samtidig som han presiserer at utviklingen ser ut til å bli bedre i år enn for fjoråret.

Men salgsinntektene har ennå ikke kommet.

– Vi har ingen salgsinntekter så langt, og regner med relativt små inntekter mot slutten av 2017. Men forventer og håper på en betydelig økning i 2018, skriver Forsland.

Salgsstarten, som ifølge årsberetningen var ventet til «tidlig høst 2017», er nå ventet til fjerde kvartal.

– Vi har fra 8. juni frem til i dag hatt daglige tester i inn- og utland, og vi regner med å være i kommersiell drift i fjerde kvartal 2017, skriver Forsland.

Selv om salgsstarten er noe utsatt, ser Forsland fortsatt lyst på fremtiden.

– Utsikten ser veldig bra ut. Vi øker stadig i staben, spesielt på utvikling og salg. I går signerte vi vår andre internasjonale avtale, skriver han.

Forsland skriver at han synes driften fremover er spennende, og at han gleder seg til fortsettelsen.(Vilkår)

Siv Jensen lager middag til kollegene sine
Omtrent en gang i uka lager finansminister Siv Jensen middag til kollegene sine. Hun liker å lage nye ting og mener oppskrifter er til for å brytes.
01:40
Publisert: