I forrige uke fikk Apple innført et midlertidig salgsforbud mot Samsungs nettbrett Galaxy Tab 10.1 i EU. Bakgrunnen er et søksmål Apple har åpnet mot Samsung hvor de hevder at Galaxy Tab 10.0 er for lik deres egen Ipad til at det ikke kan kalles plagiat. De ønsker også å få stoppet salget av smarttelefonen Galaxy S II på samme grunnlag.

Les mer: - Ulovlig lik iPad

Denne uken fikk imidlertid Samsung medhold i sin anke av vedtaket. Begrunnelsen til domstolen er at det er uklart juridisk sett om et søksmål i Sør-Korea og Tyskland kan stoppe salg av en vare i andre markeder. Det vil si at nettbrettet som allerede skulle vært lansert i Norge nå kan komme til å dukke opp i butikkhyllene snart.

- Vi er glade for avgjørelsen og ser frem til å kunne hevde våre patenter og immatrielle rettigheter ved domsforhandlingene i Düsseldorf senere i august, sier Samsungs nordiske pr-sjef Erik Johannesson i en pressemelding.

Samsung mener ikke at de tråkker på noen av Apples rettigheter med sine produkter.

- Vi ønsker å bringe markedet innovative nye produkter, inkludert nettbrett. Vi vil forsikre oss om at forbrukerne har et bredt utvalg produkter å velge mellom, sier Johannesson.

Les også: Kald patentkrig i mobilbransjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.